Kripto para DigiByte’ın kurucusundan sektör liderlerine ağır suçlama

DigiByte'ın (DGB) kurucusu Jared Tate, DigiByte'ın piyasada güce sahip olduğunu düşünenler tarafından kasıtlı olarak baskılandığını iddia etti. Tate'in Coinbase ile Binance'i kastettiği düşünülüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

DigiByte’ın (DGB) kurucusu Jared Tate, DGB’nin kripto para piyasasının güçlüleri tarafından baskı altına alındığını ileri sürdü.

Tate, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada “DigiByte bu piyasada güce sahip olduğunu düşünen ve bizi kendi ekosistemleri için bir tehdit olarak algılayan insanlar tarafından kasıtlı olarak baskılanıyor. Neden, doğrusu bunu bilmiyorum. Bizden kaybedeceklerinden çok kazanacakları var. Ama bu sonsuza dek sürmeyecek, sebat edeceğiz. Gerçek bizim tarafımızda.” ifadelerini kullandı.

Tate, özellikle bir isim telaffuz etmese de Binance ile Coinbase’i kastettiği düşünülüyor. Kripto para, sektörün ileri gelen bu iki borsasında listelenmiyor.

Tate, geçtiğimiz Ekim ayında Binance’in 2017 yılında piyasaya sürüldüğünde DGB’nin listelenme için tüm aşamaları geçtiğini ve kendilerine söz verildiğini söylemiş fakat talep ettikleri listeleme ücretini ödemeyi reddetmelerinden dolayı listelenemediklerini açıklamıştı.

Binance’in DGB’den ne kadar ücret talep ettiği bilinmezken rakamın 1 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

İlk kripto paralardan biri olan DGB, Jared Tate tarafından 2014 yılında geliştirildi. DGB’de madencilik için PoW algoritması kullanılıyor.

DGB’nin teknolojisi, gerçek anlamda merkeziyetsiz bir madencilik ağı sağlayan beş madencilik algoritmasıyla birlikte bu alanda en gelişmiş teknolojilerden biri olarak kabul ediliyor. DGB ayrıca blockchain’deki alanı en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olan ayrıştırılmış tanık teknolojisini kullanıyor.

CoinMarketCap’te piyasa değeri bakımından 52. sırada yer alan DGB’nin destekçileri onun daha yüksek sıraları hak ettiğini düşünüyor. DigiByte’ın ilk 10 kripto para arasında olması gerektiğine ve mümkün olan bütün yönleriyle Bitcoin’e eşdeğer olduğuna inanan DGB destekçileri, DGB’nin hak ettiği yerde olmamasını manipülasyona bağlıyorlar.

Coinbase ve Binance‘in DGB’yi listelemeyerek onu baskılamaya çalıştıklarını iddia eden DGB ekibi ve destekçileri, DGB’nin teknolojisinin listelenen diğer kripto paralardan üstün olduğuna ve bu durumun yakında son bulacağına inanıyorlar.

Şu anda 0.0105$’dan işlem gören DGB, hemen hemen yılın başındaki seviyelerinde seyrediyor. Kripto para; Bittrex, Poloniex, HitBTC ve KuCoin gibi borsalarda alınıp satılıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl