Facebook’tan gizli kripto para projesi için marka tescili

Facebook'un sır gibi sakladığı kripto para projesi için "Libra" markasını tescil ettirdiğini gösteren belgeler ortaya çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Facebook’un bir yıldan uzun bir süredir kripto para projesi üzerine çalıştığı biliniyor.

Bu projenin ne olduğuyla ilgili çok az bilgi var. Şirket, kripto para projesinin içeriğini sır gibi saklıyor.

Bilinenler, sabit fiyatlı bir kripto para olacağı, proje için 50’nin üzerinde mühendislik ekibinin çalıştığı, şirketin 1 milyar dolar yatırım aradığı ve Whatsapp, Instagram ile Messenger gibi uygulamalarda kullanılabilir olacağı yönünde.

Henüz önceki gün ortaya çıkan gelişmeye göre ise Facebook, kripto parasını desteklemeleri için finans şirketleriyle görüşmelerde bulunuyor ve bu şirketler arasında Visa ile MasterCard da var. Wall Street Jounal’de yayınlanan bu haberde ayrıca sabit fiyatlı kripto para projesinin Libra olarak adlandırıldığı ileri sürüldü.

The Block ise bugün yayınladığı ve konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberi ile projenin kodunun ve ürün isminin Libra olduğunu doğruladığını bildirdi.

Haber organı, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden alınan bir belgeye göre Facebook’un “Libra” markası için tescil kaydı yaptırdığını ortaya koyan sağlam kanıtlar olduğunu yazdı.

“Libra” markası, daha önce bir başka şirketteydi ve bu şirket yakın zamanda ismini Lukka olarak değiştirdi. Resmi belgede markanın yeni sahibi JLV olarak görünüyor. Bununla beraber adres Facebook’un merkezini gösteriyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl