Bitfinex’in 1 milyar dolarlık büyük planı için “arz şoku” uyarısı

Piyasa araştırmaları ve danışmanlık şirketi Fundstrat Global Advisors'ın kurucu ortağı Thomas Lee, Bitfinex'in 1 milyar dolarlık kripto para arzının Bitcoin ve diğer kripto paralarda kısa vadeli olumsuz etkiler oluşturabileceğini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, dün 5500’e kadar sarktıktan sonra tekrar toparlanarak 5700’ün üzerine çıktı. Kripto para, şu sıralarda Bitstamp’te 5730 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin, 5700’ün üzerinde tutunurken bir yandan önemli kripto para borsalarından Bitfinex’in 1 milyar dolarlık büyük satış planı da ilerliyor. Şirket, kendi kripto parası için 1 milyar dolarlık bir arz düzenliyor. LEO adı verilen borsa token’ı ile 1 milyar dolarlık USDT elde edilmesi hedefleniyor. Görünüşe göre Bitfinex bu yolla dondurulmuş olduğu söylenen 850 milyon dolarlık kaybı telafi etmeyi planlıyor.

Bazı analistler, LEO’nun geçici de olsa Bitcoin’i olumsuz yönde etkileyebileceğini öne sürüyorlar. Bunlardan biri, piyasa araştırmaları ve danışmanlık şirketi Fundstrat Global Advisors’ın kurucu ortağı Thomas Lee.

Lee, “1 milyar dolarlık IEO, piyasanın bu arzı sönümlemesi gerektiğinden dolayı muhtemelen kısa vadede Bitcoin ve diğer kripto paraları negatif etkileyecek.” yorumunu yaptı. Analist, 1 milyar doların piyasaya dışarıdan gelmesi durumunda arz şokunun yaşanmayacağını fakat bu senaryonun pek mümkün olmadığını söyledi.

Analist, ayrıca 1 milyar doların madencilerin 142 günlük satışına eşit olduğuna da dikkat çekti. Lee’nin verilerine göre madenciler her gün 7 milyon dolarlık kripto para satıyor.

Uzun vadeli pencerede Lee, Bitcoin’in yükseleceğini öngörüyor. Analist, Bitfinex-Tether fiyaskosunun piyasayı aşağı çekememesini kripto para kışının bittiğinin bir işareti olarak yorumluyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl