Risk sermayedarı: Facebook, Bitcoin için etkileyici bir katalizör olacak

Kripto para sektörünün önde gelen yatırım şirketlerinden Blockchain Capital'in ortağı Spencer Bogart'a göre Facebook Coin, Bitcoin'in başına gelebilecek en iyi şey olabilir. Bogart, bunun Bitcoin'in kullanıcı tabanını 2-3 kat büyütebileceğini iddia ediyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para alanında bazı çevreler, yaklaşan Facebook Coin’in Bitcoin piyasasına zarar verip vermeyeceği konusunda endişeli.
Bununla birlikte Spencer Bogart’a göre sosyal medya devinin kripto para alanına giriyor olması, Bitcoin’in başına gelebilecek en iyi şey olabilir.

San Francisco merkezli yatırım şirketi Blockchain Capital’in yöneticilerinden Bogart, Bloomberg’e verdiği demeçte, Facebook’un Bitcoin’in küresel olarak kabulünde önemli bir katalizör olacağını söyledi.

Sosyal medya platformunun dünya çapında milyarlarca kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcıların küçük bir yüzdesinin kripto para alanına dahil olması Bitcoin’in kullanıcı tabanını iki ya da üç katına çıkarması anlamına geliyor.

Bu gerçeğe dikkat çeken Bogart, “Bitcoin, 10 yılda 0 kullanıcıdan 30 ila 100 milyon kullanıcı aralığına ulaştı. Facebook’un milyarlarca kullanıcısı var.” dedi.

Bogart, insanların Facebook Coin’le tanıştıklarında Bitcoin ya da Ether almaya başlayabileceklerini, bunun Bitcoin için etkileyici bir katalizör olacağını düşündüğünü dile getirdi.

Risk sermayedarı ayrıca alana dikkatle yaklaşan pek çok finansal kurumun Facebook’un örneğini, harekete geçmeye başlamak için bir teşvik unsuru olarak yakından izleyeceğini ifade etti.

Facebook’un geçtiğimiz günlerde gizli kripto para rojesi için “Libra” markasının haklarını satın aldığı ortaya çıktı. Daha önceki haberlerde şirketin kripto para projesinde kullanmak üzere 1 milyar dolar yatırım aradığı bildiriliyordu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl