Bitcoin’de FOMO henüz devrede değil: Bu ne anlam ifade ediyor?

Bugün 7500'ün üzerini gören Bitcoin'in bu yükselişi, Google verilerinin işaret ettiğine göre genel halkın katılımı olmadan gerçekleşiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Aralık ayında 3200 dolardan gelerek bugün itibari ile 7500 dolara çıkan Bitcoin’in bu yükselişi, genel halkın yığın halinde katılımı olmaksızın gerçekleşiyor, bir başka deyişle fırsatı kaçırma korkusunun (FOMO) belirtileri henüz görülmedi.

Kripto para, 20 bin dolara giderken Google verilerinin de işaret ettiği gibi genel halkın ilgisi ve katılımı çok yüksekti. Fırsatı kaçırma korkusu ile piyasaya birçok yeni yatırımcı dahil olmuştu.

Fiyatın 20,000 dolar olduğu 17-23 Aralık haftasında Google arama sonuçlarına göre Bitcoin’e gösterilen ilgi 100 bandına ulaşmıştı. Şu anda bu ilgi düzeyi, 9-10 bandında bulunuyor. Aşağıdaki grafik, son 5 yıldaki Bitcoin aramalarını gösteriyor.

12 Mayıs 2019 verileri, kaynak: Google

Bu duruma dikkat çeken ekonomist Alex Krüger, bunun epeyce olumlu olduğunu söylüyor. Diğer yandan Krüger, 2019 yılı içinde gerçek bir parabolik yükseliş beklemediğini ifade ediyor.

Google’da Bitcoin aramaları 2017’de görüldüğü gibi yeniden 100 bandına çıkacak olursa fiyat, 7500’ün çok daha ötesine ulaşmış olabilir. Peki fırsatı kaçırma korkusu, ne zaman tetiklenebilir? Bazıları bunun için 10,000 doların iyi bir seviye olabileceğini düşünüyor.


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, habere konu şahısların kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl