Tron’un kurucu ortağı, çarpıcı iddialarla projeden ayrıldı

Blockchain platformu Tron'un kurucu ortağı ve CTO'su Lucien Chen çarpıcı suçlamalarla birlikte projeden ayrıldığını duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Blockchain protokolü Tron’un (TRX) kurucu ortağı ve CTO’su Lucien Chen, aşırı derecede merkezi hale geldiği ve kuruluş ilkelerinden saptığı gerekçeleri ile projeden ayrıldığını açıkladı. Chen, bunu 10 Mayıs’ta Medium’da yayınladığı bir yazı ile duyurdu.

Chen, yazısında Tron projesinin tarihinden ve piyasa kapitalizasyonu ile en büyük 11. kripto para olan TRX’in başarılı büyümesinden bahsetti.

Bu başarıya karşın eski CTO, diğer kurucu ortak Justin Sun ile yaşadığı anlaşmazlıkların projeden ayrılmayı seçmesiyle sonuçlandığını ifade etti.

Chen’in Tron’a ilişkin en önemli endişelerinden biri, söylediğine göre, projenin “web’i merkeziyetsiz hale getirme” kuruluş ilkesinden sapmış olması. Chen ayrıca Tron’un aşırı derecede merkezi bir hâl aldığını savundu.

Tron’un DPOS fikir birliği mekanizmasının sözde merkeziyetsiz olduğunu iddia eden eski yönetici, blokları üretmek ve doğrulamakla görevli 27 Süper Temsilci’nin 170 milyondan fazla TRX oyuna sahip olduğunu ve bunların çoğunun Tron tarafından kontrol edildiğini vurguladı. Chen, “Geç gelenlerin blok node’ları olmaları zor, bu nedenle blok üretim sürecine katılamazlar.” dedi.

Kurucu ortak, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Token dağıtımı merkezileştirildi, Süper Temsilciler merkezileştirildi, kod geliştirme merkezileştirildi. Topluluk bile merkeziyetçilik altında düzenlendi.”

Chen, merkezileşme konusundaki endişelerinin yanı sıra platformun kurulmasına yardım eden eski CTO olarak gerçek internet uygulamalarının şu anda Tron ağında çalışamayacağını bildiğini yazdı.

Tron’dan ayrılen Chen, şimdi Volume Network adını verdiği kendi merkeziyetsiz Blockchain projesini piyasaya sürüyor. Yeni girişimin ideolojik ilkelerine daha bağlı kalacağını ve madenciliğe dayalı merkeziyetsizliğe odaklanacağını iddia ediyor. Chen, bu yolda katılım eşiğini düşürmek için kullanıcıların basit donanımlarla madencilik yapmalarını sağlamayı planlıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl