Rusya ve Venezuela, ticarette Petro’nun kullanımını tartışıyor

Rusya ile Venezuela'nın karşılıklı ticarette Rus Rublesi ve kripto para Petro'nun kullanımını masaya yatırdığı bildiriliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Venezuela’nın BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jorge Valero’ya göre Caracas ile Moskova, karşılıklı ticarette ABD Doları yerine Rus Rublesi’ni kullanma olanağını görüşüyor.

Rus hükümeti destekli TV kanalı Russia Today’de (RT) yer alan haberde, büyükelçinin Venezuela’nın petrol destekli kripto parası Petro‘nun (PTR) kullanımının da masada olduğunu eklediği bildirildi.

Caracas, geçtiğimiz yılın Şubat ayında piyasaya sürülen Petro’nun değerini, Venezuela petrolünün varil fiyatına sabitlemişti. Ayrıca hükümet, Venezuela’nın ulusal para birimi Bolivar’ı da geçtiğimiz yaz Petro’ya bağladı.

ABD’nin Venezuela’ya uyguladığı yaptırımlar, ülkeyi uluslararası işlemlerde doların kullanımını bırakmaya zorladı. Hükümet, geçtiğimiz Ekim ayında avroya geçme kararı aldı. Ülke ayrıca ithal ürünleri ham petrolle takas etmeye başladı.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) tahminlerine göre Venezuela’da bu yıl hipenflasyon yüzde 10,000,000’a vurdu ve ülke tarihteki en kötü ekonomik krizlerden biriyle uğraşıyor.

Ek olarak Valero, Caracas’ın Venezuela’nın dış borcunu yeniden yapılandırma konusunda Kremlin’in desteğine güvendiğini söyledi.

Diplomat, ABD’nin ülkenin dolar hesaplarını dondurmasının yanı sıra petrol sektörüne karşı yaptırımlarının da ülke ekonomisi üzerinde büyük bir olumsuz etkisi olduğunu vurguladı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl