Ünlü bisikletçi Gürkan Genç’i tehdit ettiler, ödemeyi Bitcoin’le istediler

2012'den bu yana dünyayı gezen Türk bisikletçi Gürkan Genç'i montajladıkları fotoğrafla tehdit eden dolandırıcılar, Bitcoin ile ödeme istediler.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2012’den bu yana bisikletiyle dünyayı gezen Türk bisikletçi Gürkan Genç, Facebook hesabında paylaştığı bir gönderiyle dolandırıcıların hedefinde olduğunu ve kendisinden Bitcoin istediklerini söyledi.

Genç’in anlattığına göre dolandırıcı ya da dolandırıcılar, Atılım Üniversitesi yetkilileriyle beraber kendisinin de içinde yer aldığı bir fotoğrafı Shelbyx adındaki bir şirketin logosu ile montajladılar. Daha sonra montajlanan bu fotoğrafı göndererek, kendisine benzeyen biri tarafından dolandırıldıklarını söyleyip mağduriyetlerinin giderilmesini istediler. Ödemeyi Bitcoin ile isteyen dolandırıcılar, ödemenin yapılmaması halinde fotoğrafı Genç’in sponsorlarına iletmek ve sosyal medyada yaymakla tehdit ettiler.

Dünya turunda olan Türk bisikletçi, eğer böyle bir şey olduysa gereken yerlere haber vereceğini söylediğini, daha sonra elçilikle görüştüğünü belirterek “TC numaranızı veya telefonunuzu verin, konuyu avukatımla siz halledin, ben yoldayım dememe karşın ‘Kendi aramızda halledelim’ sözleri sarf edilince iletişimi kestim.” dedi.

Genç, durumu avukatına havale ettiğini, ilgili yazışmaları ve kullanılan hesap adreslerini paylaştığını aktardı. Ünlü bisikletçi, dolandırıcının kullandığı telefonun IP numarasının ise Mersin-İçel’den olduğunu söyledi.

Genç, “İnanıyorum ki sadece beni değil, başkalarını da benzer sahtekârlıklarla kandırıyorlar. Benimle alakalı böyle bir durum hakkında mesaj gelirse veya sizler de bu şekilde kandırılmaya çalışılırsanız savcılığa başvurun. Atılım Üniversitesi de konunun takipçisi olacak.” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl