İflas eden Bitcoin borsasının kurucusu yeni bir borsa ile ortaya çıkıyor

Bilgisayar korsanlarının saldırısı ile milyonlarca dolar değerinde kripto para kaybettikten aylar sonra iflas ederek kapanan Cryptopia'nın kurucusu, yeni bir borsayla ortaya çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CoinDesk ve Decrypt’in aktardığına göre, Ocak ayında bir hafta arayla uğradığı iki saldırıda milyonlarca dolar değerinde kripto para kaybeden Cryptopia borsasının kurucusu ve programcısı Adam Clark, yeni açtığı başka bir borsa ile şansını tekrar deniyor. Assetylene adı verilen borsa, “Yeni Zelanda’nın en gelişmiş kripto para platformu” olarak tanıtılıyor.

LinkedIn profili referans alındığında Clark, 2018 yılının Şubat ayından beri Cryptopia’da çalışmamış olabilir. Yine buradaki bilgilere göre Eylül ayından beri Assetylene’yi oluşturuyor.

Yeni borsa, popüler kripto para borsası TradeSatoshi’nin bir kopyası gibi görünüyor. Bu arada LinkedIn profiline göre Clark, 2018’in Ocak ve Kasım ayları arasında TradeSatoshi’de kıdemli yazılım geliştirme mühendisi olarak görev aldı.

Assetylene’nin internet sitesi çevrim içi olsa da platform işler durumda değil. Hakkımızda sayfası tamamen boş ve alım-satım yapılmıyor. Yeni borsanın Cryptopia ile aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağı merakla bekleniyor.

Cryptopia, Ocak ayında uğradığı iki ayrı saldırıda toplam 16.2 milyon dolar değerinde kripto para çaldırmıştı. Borsa bunun üzerine haftalar boyunca kapalı kalmış ve Mart ayında yeniden açılmıştı. Geçtiğimiz hafta ise kârlılığın sürdürülememesi üzerine tasfiye görevlileri atanmış, borsa tamamen kapanmıştı. Borsadan çalınan kripto paralar ise son birkaç günde farklı borsalara transfer edilmeye başlanmıştı. Bunun tasfiye sürecinin başlamasından birkaç gün sonra gelmesi dikkat çekiciydi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl