Madencilerin kazancındaki yükseliş, Bitcoin’in artışını gölgede bırakıyor

Bitcoin madencilerinin günlük gelirleri Mart ayının başından bu yana %175 artarak son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve yıllık rekor da kırılmak üzere. Öte yandan aynı dönemde Bitcoin'in fiyatındaki artış %100 olarak gerçekleşti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Blockchain.com’dan gelen veriler, Bitcoin madencilerinin gelirlerinin günlük bazda 17 milyon doları aştığını gösteriyor.

Madencilere ödenen blok ödüllerinin ve işlem ücretlerinin toplam değeri 23 Mayıs’ta 17.89 milyon dolara ulaşarak neredeyse yılın en yüksek seviyesini gördü.

Son 12 ay içinde önceki en yüksek seviye 25 Temmuz 2018’de görülmüş ve madencilerin gelirleri günlük bazda 18.66 milyon dolara ulaşmıştı. Bitcoin’in 20 bin dolara çıktığı sıralarda ise bu rakam 53.2 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Madencilerinin kazançlarındaki değişim, kaynak: Blockchain.com

Rakamlar, iki aydan daha kısa bir süre önce günlük gelirlerde 7 milyon doların çok az üstüne çıkan Bitcoin madencilik sektöründe bir geri dönüşe işaret ediyor.

2.5 ayda yüzde 175 arttı

Mart ayının başında Bitcoin madencilerinin kazancı 6 milyon dolar civarındaydı. Günden güne artan bu rakamın 17 milyon doları aşması ile gelirdeki yükseliş, yüzde 175’i buldu. Aynı dönemde Bitcoin ise 3900 dolardan 8000’e yaklaşık yüzde 100 yükseldi.

Bitcoin’in geçtiğimiz yılın Kasım ayında tartışmalı Bitcoin Cash çatallanmasının ardından 3,100$’a kadar düşmesiyle madencilik sektörü son derece zorlu koşullarla karşı karşıya kalmıştı.

Bu zorlu koşulların ardından, Çin başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki bireysel madencilerin çoğu bu işlerden elini eteğini çekmiş, büyük işletmeler de operasyonlarını ve personel sayılarını azaltmak zorunda kalmışlardı.

Nisan ayının başından bu yana yaklaşık %100’lük bir artış yakalayan Bitcoin’le ilgili birçok metrik, ayı piyasasının artık kesin olarak bittiğini söylüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl