Facebook’tan kripto para üzerine CFTC ile kritik görüşme

Sosyal medya devi Facebook'un kripto para planı üzerine ABD türev regülatörü CFTC ile bir araya geldiği bildirildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Financial Times, Facebook’un kripto para planıyla alakalı olarak ABD türev regülatörü Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile görüşmeye başladığını bildirdi.

Haberde bu gelişme, sosyal medya devinin ödemeler konusunda iddialı bir hamlenin hazırlığını yaptığının işareti olarak değerlendirildi.

CFTC başkanı Christopher Giancarlo, görüşmelerin henüz çok erken aşamada olduğunu söyledi. Tarafların şirketin kripto para projesinin regülatörün gözetimi altına girip girmediğini anlamak amacıyla bir araya geldiği ifade ediliyor.

Washington merkezli CFTC, vadeli işlemler ve türev alanlarında yetkili. Dolayısıyla Facebook’un kripto parasına bağlanacak bu gibi herhangi bir finansal araç, komisyonun kapsamında olacak. Giancarlo, GlobalCoin adı verildiği öne sürülen kripto paranın CFTC’nin görev alanına girip girmediğini söylemek için henüz çok erken olduğunu vurguluyor.

Facebook, son dönemde kripto para planı üzerine kritik görüşmeler gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz Mayıs ayının sonlarında şirketin kripto para borsaları Gemini ve Coinbase ile bir araya geldiği yazılmıştı. Bu görüşmenin, 2020’de piyasaya çıkması beklenen kripto paranın listelenmesi için gerçekleştirilmiş olabileceği düşünülüyor.

Yine aynı gün, Mark Zuckerberg’in İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney ile bir araya gelerek fırsat ve riskleri tartıştığı bildirilmişti. Ek olarak şirketin ABD Hazine Bakanlığı yetkililerinden operasyonel ve yasal konularda tavsiye aldığı söylenmişti.

Facebook’un kripto parasının itibari paraya endeksli sabit fiyatlı bir kripto para olacağı iddia ediliyor. Kripto paranın para transferinin yanı sıra Instagram, WhatsApp gibi uygulamalarda bir şeyler satın alırken kullanılacağı öne sürülüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl