Mt. Gox’un 1 numarası, yeni bir şirketle ortaya çıkıyor

2014 yılında uğradığı saldırının ardından 850,000 BTC kaybeden dönemin en büyük Bitcoin borsası Mt. Gox'un eski CEO'su, yeni bir Blockchain şirketi ile ortaya çıkıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Cointelegraph’ın Japonca yayın yapan The Mainchi’den aktardığına göre, artık faaliyette olmayan bir zamanın en büyük Bitcoin borsasının eski CEO’su Japonya’da kayıtlı yeni bir Blockchain teknoloji şirketinin teknoloji direktörü olarak görev yapacak.

Bugün erken saatlerde Yabancı Muhabirler Kulübü’nde bir konuşma yapan Mark Karpeles, Tokyo merkezli yeni bir şirket olan Tristan Technologies’in teknoloji direktörlüğü görevini üstlenerek ülkeyi Blockchain alanında küresel lider haline getirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Şirketin, şu anda kullanılan diğer sistemlerden büyük ölçüde daha hızlı olacak Blockchain destekli bir işlem sistemi oluşturmayı planladığı bildiriliyor.

Karpeles, “Japonya’ya olan sevgim değişmedi. Japonya, PC’ler açısından bir süper güçtü fakat bu alanda şu anda egemen olan ABD. Ancak Japonya’nın potansiyeline hala inanıyorum ve bunu geliştirmek istiyorum.” diyor.

2009 yılından itibaren Japonya’da yaşamaya başlayan Karpeles, 2011’de Ripple’ın ve Stellar’ın kurucularından Jed McCaleb’le beraber Bitcoin borsası Mt. Gox’u satın almıştı. Borsa, 2014 yılının başlarında hack’lenmiş ve bunun ardından iflas etmişti. Karpeles ise 2015’te tutuklanmıştı. Bu arada olay sırasında 850,000 BTC kaybedilmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl