EOS’un sosyal medya uygulamasına servet harcandığı ortaya çıktı

EOS'un geliştirici şirketi Block.one, bir yıldan daha uzun bir süredir üzerinde çalıştığı sosyal medya uygulaması Voice'a 150 milyon dolar para harcadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

The Block’a konuşan EOS‘un geliştirici şirketi Block.one‘ın CEO’su Brendon Blumer, şirketin yeni sosyal medya uygulamasının 150 milyon dolara mal olduğunu açıkladı.

Blumer’ın şirketin en az bir yılını bu işe harcadığını belirttiği Voice adlı bu sosyal medya platformu, 1 Haziran’da merakla beklenen bir konferansta duyuruldu. Kullanıcılar şimdi platformun beta sürümüne kaydolabiliyor.

Block.one’nın iddiasına göre, bu platformu sadece gerçek insanlar kullanacak ve botlara yer olmayacak. Şirket bu amacına ulaşmak için nüfus cüzdanlarının da olasılık dahilinde olduğu özel bir kimlik doğrulama süreci uygulamayı planlıyor.

Blumer’ın konferansta bu konuyla ilgili kullandığı ifadeler şöyleydi:

“Kiminle etkileşime girdiğimizi ve bilgileri kimden aldığımızı bilmek, hiç bu kadar önemli olmamıştı.”

Voice’in bu özelliği, sahte hesap ve botlardan muzdarip olan çok sayıda geleneksel sosyal medya şirketini vurabilir. Yakın zamanda 2019’un ilk çeyreğinde 2.2 milyar sahte hesabı sildiğini açıklayan Facebook, aylık aktif kullanıcıların yaklaşık %5’inin de sahte olduğunu bildirmişti.

Botlara karşı mücadeleci bir stratejiyi benimseyen Voice, yine VOICE token merkezinde farklı içerik paylaşım kurallarıyla kendini geleneksel sosyal medya platformlarından ayırmayı umuyor.

Block.one CTO’su Dan Larimer’ın VOICE token için kullandığı “dünyadaki en adil dağıtım modeli” sözüne gelince; sistemin işleyişine göre kullanıcılar her gün belirli miktarda VOICE token kazanırken, paylaşımlarına gelen beğenilerle de ayrıca token kazanacaklar ve dilerlerse bu token’ları paylaşımlarının daha fazla insana ulaşması için harcayabilecekler.

Larimer’e göre, VOICE token ne satın alınabilecek ne de bu token’ın madenciliği yapılabilecek. Token’ı kazanmanın tek yolu içerik oluşturmak ve içerik paylaşmak olacak.

Açıkçası, Blockchain üzerinde çalışan bir sosyal medya platformu yeni bir fikir değil. Larimer’ın daha önce CTO’luğunu yaptığı Steemit de bu işlerle uğraşıyordu. Voice’a benzer olarak içerik paylaşan yayıncılar STEEM token kazanıyorlardı. Ancak Steemit, yakın zamanda personelinin yaklaşık %70’ini işten çıkardı ve bu durum Blockchain tabanlı sosyal medya uygulamalarının geleceği hakkında soru işaretleri yarattı.

Yine kullanıcılarına token’ının uygulamada kullanılacağını vadeden mesajlaşma platformu Kik, token’ı için böyle bir kullanım alanı yaratmamış ve SEC’le mahkemelik olmuştu.

Voice’a 150 milyon dolarlık yatırım yapan Block.one’ın bu işten nasıl kâr edeceği net olmasa da, EOS Blockchain’i üzerinde çalışan Voice platformuna kaydolan kullanıcılara otomatik olarak EOS hesabı da açılacağı için platform, tanıtım anlamında bir ağ geçidi işlevi de görebilir.

Bunun yanında, şirket zaten geçen yılın en büyük ICO’larından birini yaparak 4 milyar dolar gelir ettiği için, bu platformdan gelir elde etmek Voice’in ilk önceliği olmayabilir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl