GateHub’ta 10 milyon dolarlık XRP hırsızlığı

Kripto para cüzdan servisi GateHub'un hack'lenmesiyle yaklaşık değeri 10 milyon dolar olan 23 milyon 200 bin XRP çalındı. Çalınan XRP'lerin yarıya yakınının çoktan aklandığı belirtiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para cüzdanı servisi GateHub, 6 Haziran’da yaptığı bir ön açıklamada hacker’ların kendi servisi üzerinde çalışan yaklaşık 100 XRP Ledger cüzdanına saldırı düzenlediğini açıkladı.

Bazı müşterilerinin ve kripto para topluluğunun bazı üyelerinin bu cüzdanlardaki fonlarının çalındığını belirten GateHub, yaklaşık 100 XRP Ledger cüzdanının bu saldırıdan etkilendiğini tahmin ediyor.

GateHub her ne kadar başlangıçta platformunda herhangi bir zararlı aktivite tespit etmese de, az sayıda IP adresinden gelen API çağrılarının arttığını fark etmesiyle konuyu araştırmaya başladı. Bu, hacker’ların şifreli anahtarları ele geçirme yolu olabilirdi.

GateHub’u bu güvenlik açığı konusunda uyaran topluluk üyesi Thomas Silkjær, hack olayıyla ilgili raporunda şu ifadeler yer verdi:

“1 Haziran’da 201,000 XRP‘nin çalındığını fark ettik ve hemen olayı araştırmaya başladık. Araştırmalarımız sonucunda birçok farklı XRP hesabından yüklü miktarlarda XRP’nin çalındığı bu hesap hırsızlığının büyük ihtimalle Gatehub.net aracılığıyla yapıldığı ortaya çıktı.”

Yine 5 Haziran tarihi itibariyle yaklaşık 23 milyon 200 bin XRP’nin (9.5 milyon dolar) 80 – 90 farklı hesaptan çalınmış olduğunu belirten Silkjær, bunların 13 milyon 100 binin borsalarda ve diğer servislerde çoktan aklandığını söylüyor.

Soruşturmayı devam ettiren GateHub, şu an itibariyle resmi bir açıklama yapamayacağını belirtiyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl