Komodo, 13 milyon dolarlık saldırıya karşı kendi kullanıcılarını hack’ledi

Komodo, yaklaşık 13 milyon dolarlık kripto paranın çalınması ile sonuçlanabilecek bir saldırıyı önlemek amacıyla kendi müşterilerini hack'ledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CoinDesk’te yer alan habere göre, kripto para cüzdan geliştiricisi Komodo, yaklaşık 13 milyon dolarlık kripto paranın çalınması ile sonuçlanabilecek bir saldırıyı önlemek amacıyla kendi müşterilerini hack’ledi.

Javascript paket deposu npm’nin güvenlik ekibi, 5 Haziran’da Komodo’nun eski cüzdanlarından biri olan Agama’da kullanıcıları soymak üzere kullanılabilecek bir arka kapının keşfediliğini bildirdi. Denetim sonucunda kripto para cüzdanının kurtarma kelimelerini ve giriş bilgilerini çalma potansiyeli bulunan kötü amaçlı bir yazılım tehdidi görüldü.

Bilgisayar korsanlarının bundan yararlanmalarını önlemek amacıyla Komodo ve npm, Agama kullanıcılarının paralarını ele geçirmek için aynı arka kapıyı kullandı ve paralar, bilgisayar korsanlarının ulaşamayacağı güvenli bir yere aktarıldı.

npm’den yapılan açıklamada tehdidin belirlenmesinin ardından durumun Komodo’ya iletildiği ve kullanıcıları korumak amacıyla kötü amaçlı yazılımın kaldırılmasında iş birliği yapıldığı ifade edildi.

Komodo ise, “Problemi keşfettikten sonra siber güvenlik ekbimiz risk altındaki paraları güvenceye almak için aynı açığı kullandı.” açıklamasını yaptı. Ek olarak yaklaşık 13 milyon dolar değerindeki 8 milyon Komodo (KMD) token’ının ve 96 Bitcoin’in korunduğu belirtildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl