Dünyanın en büyük kripto para yatırım şirketinden yarılanma öngörüsü

Yönetimi altında 2 milyar doları aşkın kripto para bulunan Grayscale, Bitcoin'de yarılanma olayının henüz fiyatlanmamış olabileceğini ve şu anın iyi bir giriş noktası sunabileceğini düşünüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ocak ayından Nisan ayına kadar 3,500$ – 4,200$ bandında hareket eden Bitcoin, Nisan ayından itibaren yukarı yönlü büyük bir ivme yakalayarak yılın en yüksek seviyesi olan 9,000$’a kadar yükseldi. Geçtiğimiz birkaç günde düzeltme yapan Bitcoin, şu anda 7,970$’dan işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı, tarihsel olarak yeni Bitcoin’lerin üretilme oranını yarı yarıya düşüren blok ödülü yarılanmasından bir yıl önce ve bir yıl sonra yükselme eğiliminde oldu.

CCN’de yer alan habere göre, yönetimi altındaki varlıkların değeri 2 milyar doları aşan yatırım şirketi Grayscale, yarılanma olayı öncesinin cazip bir giriş noktası olabileceği görüşünde.

Bitcoin yarılanma olayı fiyatlanmadı mı?

2009’da hayata geçmesinden bu yana Bitcoin’de blok ödüllerinin yarılanması BTC’nin uzun vadeli fiyat trendinde en önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor.

Küresel borsalarda ve tezgah üstü (OTC) piyasalarda BTC arzı azalırken, talebin aynı kalması veya yükselmesiyle yarılanma olayı tarihsel olarak BTC’nin fiyatını artırıyor.

Bitcoin’in uzun vadeli fiyat trendinde bu yarılanma olayının önemini dikkate alan Grayscale‘in araştırma raporunda yer alan ifadeler şöyle:

“İndirimli fiyatları, geliştirilmiş ağ temellerini, göreceli olarak yüksek yatırım faaliyetlerini ve yaklaşmakta olan yarılanma olayını göz önünde bulundurduğumuzda, uzun vadeli düşünen ve risk iştahı yüksek olan yatırımcılar için buralar Bitcoin’e girmek için cazip olabilir. Bu, özellikle de zaman içinde Bitcoin’de temel stratejik pozisyon oluşturan yatırımcılar için.”

Grayscale, araştırma raporu için görüştüğü birçok yatırımcının bu yarılanma olayından ve onun fiyatlar üzerindeki olası etkisinden haberdar olmadığını tespit etti. Grayscale’e göre, yarılanma olayını ciddi şekilde konuşmanın vakti geldi de geçiyor bile.

Yarılanma öncesi boğa sinyalleri

Bir sonraki yarılanma olayının 2020’nin Mayıs ayına kadar gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Yarılanmaya yaklaşık 1 yıl varken bazı analistlere göre Bitcoin’den de boğa sinyalleri geliyor.

Bitcoin’in yılın başından bu yana yaklaşık %115’lik bir artış gösterdiği düşünüldüğünde kısa vadeli dalgalanmalar beklense de bazı temel teknik göstergelerin de işaret ettiği gibi makro eğilim pozitif seyrediyor.

Bir varlığın uzun vadeli fiyat trend’indeki değişiklikleri tespit etmek için sıklıkla kullanılan bir teknik gösterge olan GMMA, BTC geçtiğimiz hafta 8,700$’ı gördüğünde pozitif bir trende işaret etmişti.

Yine teknik analist Josh Rager’ın bu konudaki yorumu şöyle:

“Boğa trend’ni doğrulamak için haftalardır bekliyorum. 1 günlük GMMA sahte çıktılar sunarken, 3 günlük GMMA devam için iyi bir sinyal. 3 günlük GMMA en son yeşil olduğunda 25 aylık bir yükseliş dönemi yaşanmıştı.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl