“Facebook’un kripto parası XRP’yi yok edecek”

Finans uzmanı ve televizyoncu Max Keiser, ödemeler ve mikro işlemler alanında çalışacak olan Facebook'un kripto parası GlobalCoin'in XRP gibi alternatif kripto paralar için büyük tehdit olduğunu öne sürdü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin yatırımcısı, finans uzmanı ve televizyoncu Max Keiser’e göre, XRP ve diğer birçok kripto para birimi, Facebook‘un piyasaya sürmeyi planladığı GlobalCoin’e karşı tetikte olmalı.

CCN’de yer alan habere göre Keiser, GlobalCoin‘in XRP’nin de dahil olduğu birçok alternatif kripto parayı kullanan çok sayıda ödeme ve havale şirketini gereksiz hale getireceğini öne sürüyor.

Altcoin’leri baskılayacak, Bitcoin’i güçlendirecek

GlobalCoin’in amacını P2P ödemelerini ve diğer mikro işlemleri gerçekleştirmek olarak açıklayan Keiser, bunun daha çok bankacılık sektöründe kullanılan XRP ve hızlı ve ucuz işlemleriyle öne çıkan LTC gibi kripto paraları baskılayacağını düşünüyor. Ayrıca, kripto para tabanlı ödeme şirketi BitPay de bu alanda çalışıyor.

GlobalCoin’in altcoin’leri baskılayacağını düşünmesine rağmen Bitcoin’i güçlendireceğine inanan Keiser, bunun nedenini Bitcoin’in rakibinin itibari paralar değil de altın olmasına bağlıyor.

Facebook’un planı

Kripto parasının sadece ABD dolarına değil, birden fazla para birimine bağlanacağını açıklayan Facebook’un özellikle yerli para birimlerinin çok volatil olduğu Venezuela ve Zimbabve gibi gelişmekte olan ülkeleri hedeflediği söyleniyor.

Sosyal medya devinin gelişmekte olan ülkeleri hedeflemesinin nedeninin şirketin kullanıcı başına elde ettiği ortalama gelir seviyesi düşük, dünyanın nispeten fakir bölgelerinde gelirlerini artırmak istemesi olabileceği ifade ediliyor.

Facebook gelirlerinin %34.86’sını ABD ve Kanada’dan sağlasa da, kullanıcılarının büyük çoğunluğu bunların dışında kalan ülkelerden. Mesela Asya Pasifik bölgesindeki Hindistan, ABD ve Kanada’nın toplamından daha fazla kullanıcıya sahip fakat buna karşınAsya Pasifik bölgesi Facebook’un gelirlerinin sadece %2.96’sını oluşturuyor.

Yine bu kripto paranın sadece Facebook’ta değil, Whatsapp ve Messenger gibi uygulamalarda da kullanılabileceği belirtiliyor.

Facebook Messenger özellikle Avrupa’da önceden de P2P ödemeleri işlevine sahipti ama bu sistem başarısız olmuştu. Facebook’un bu ayın ortalarında Fransa ve İngiltere’deki bu hizmetini durdurması bekleniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl