Bakkt’ın beklenen Bitcoin sözleşmeleri için test tarihi netleşti

Intercontinental Exchange (ICE) destekli Bitcoin platformu Bakkt, iki Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi için test tarihlerini net olarak açıkladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük borsası New York Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange (ICE) tarafından geliştirilen Bitcoin platformu Bakkt, 22 Temmuz’da iki Bitcoin vadeli işlem sözleşmesini test etmeye başlayacağını açıkladı.

Bakkt’ın baş işletme görevlisi Adam White tarafından yazılan ve şirketin resmi Medium hesabında yayınlanan bir blog yazısında ICE’de işlem görecek ve listelenecek olan Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri için kullanıcı kabul testlerinin “Apollo 11’in aya inişinin 50. yıldönümünden iki gün sonra” başlatılacağı ifade edildi. Bakkt, geçtiğimiz ay Temmuz ayında testlere başlayacağını açıklamış fakat belirli bir tarih vermemişti.

Bu vadeli işlem sözleşmelerinin tam olarak ne zaman piyasaya sürüleceği ise net değil.

Bakkt, ilk olarak 2018 yılının Ağustos ayında duyurulmuştu. Platformun açılışı o tarihten bugüne kadar birçok defa ertelendi.

Bitcoin’e olan talebi etkileyebilir

Bakkt’ın listeleyeceği vadeli işlem sözleşmeleri, fiziksel Bitcoin teslimli olacak. Şu anda CME ve CBOE gibi borsalarda işlem gören vadeli sözleşmelerde teslimat nakdi uzlaşma yoluyla yapılıyor. Bakkt’ta listelenecek olan sözleşmeler ise fiziki teslimli olacak, yani sözleşme doğrudan Bitcoin’le işlem görecek. Vade sonunda Bitcoin teslim edilecek veya alınacak. Dolayısıyla fiziksel teslimli vadeli işlem sözleşmelerinin Bitcoin’e olan talebi etkileyeceği düşünülüyor.

Wall Street’in kapıları Bitcoin’e açılıyor

Bakkt, her şeyden önce New York Borsası’nın ana şirketi ICE tarafından geliştirildiği için geleneksel yatırımcıların Bitcoin ve diğer dijital paraları benimsemesi yolunda büyük bir adım olarak görülüyor. Platform, Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleriyle beraber faaliyete geçtiğinde Wall Street’in kapıları Bitcoin’e büyük ölçüde açık olacak.

Önemli yatırımcılar

Bakkt’ın yatırımcıları arasında önemli şirketler var. Intercontinental Exchange’in (ICE) yanı sıra Boston Consulting Group, Galaxy Digital, Starbucks, Microsoft, Alan Howard bu şirketlerden birkaçı.

Bu arada Mart ayında, henüz faaliyete geçmeyen Bakkt’a 740 milyon dolar değer biçildiği ortaya çıkmıştı.

Starbucks ile anlaşma

Öte yandan Bakkt, yalnızca bir kripto para yatırım platformu değil. Şirket, Bitcoin’i günlük hayatta kolay bir şekilde harcamaya dönük çalışmalar da yapıyor. Mart ayında kahve devi Starbucks’ın mağazalarında Bakkt sistemini kullanacak ödemelere izin verme taahhüdü karşılığında şirketten önemli miktarda hisse aldığı yazılmıştı.

“ETF’den daha önemli bir gelişme”

Analist Mati Greenspan, Bakkt’ın birçok yönden ETF’den daha üstün bir gelişme olduğunu düşünüyor. Greenspan, “Bakkt platformu birçok yönden ETF’den daha üstün çünkü bu platform Bitcoin’e yatırım yapmanın yanı sıra Bitcoin’i harcamaya da olanak tanıyacak.” diyor.

Kripto para piyasasında kısa sürede çok hızlı bir şekilde isim yapan Bakkt, 2019’a 182 milyon dolarlık bir finansman elde ederek giriş yapmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl