Facebook’un kripto parası hakkında son dakika detayları

Facebook'un kripto parasının resmi olarak açıklanmasına birkaç gün kalırken yeni detaylar ortaya çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Facebook, bir yıldan daha fazla bir süredir geliştirdiği kripto parasını sonunda açıklıyor. Şirketin bu kripto paraya ilişkin whitepaper’ı 18 Haziran’da yayınlayacağı bildirilmişti. Bu tarihe doğru her geçen gün bir başka yeni bilgi ortaya çıkıyor.

The Block, Facebook’un kripto parasını destekleyecek olan şirketlerin tam listesini yayınladı. Buna göre, kripto para; ödeme, perakende satış ve teknoloji gibi birçok sektörde en önde gelen şirketlerin desteğini alıyor.

Dün Wall Street Journal’da yayınlanan haberde Facebook’un kripto parasını yönetecek konsorsiyuma dahil olan şirketler arasında Visa, MasterCard, PayPal, Uber, Booking, Stripe ve Mercado Libre’nin ismi zikredilmişti. Ortaya çıkan son bilgiye göre, bu şirketlerin yanı sıra pek çok önemli şirket daha kripto paranın destekçileri olacaklar.

Bu şirketler arasında Vodafone, Andreessen Horowitz, Spotify, eBay, Coinbase, Xapo ve PayU da bulunuyor.

Kripto parayı idare edecek olan Libra Foundation’un kurucu üyelerinin tamamı şöyle:

Bu şirketlerin her birinin Facebook’un kripto para ağında “node” görevi alabilmek için 10 milyon dolar ödeme yaptığı belirtiliyor. Öte yandan sayılarının 100’e kadar çıkarılmak istendiği ifade ediliyor.

Konsorsiyum üyelerinden elde edilecek para, bir itibari para sepetine bağlanacak olan kripto paranın desteklenmesi için kullanılacak. Facebook, projeye 100 şirketi dahil ederek 1 milyar dolar elde etmeyi planlıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl