RBC analistleri: Facebook’un kripto parası, tarihi bir girişim olabilir

Yatırım bankacılığı devi RBC'nin analistleri, Facebook'un yakında resmi olarak açıklanacak olan kripto parasının tarihi bir girişim olabileceğini ifade ettiler.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CNBC’nin haberine göre, küresel yatırım bankası RBC Capital Markets analistleri Mark Mahaney ve Zachary Schwartzman, Perşembe günü yayınladıkları bir notta Facebook’un kripto parası için “Bunun yeni katılım ve gelir akışlarının kilidini açacak şirket tarihindeki en önemli girişimlerden biri olduğunu kanıtlayabileceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandılar.

İki uzman, kripto paranın Facebook’un görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram ve şifreli mesajlaşma servisi WhatSapp’ı içeren ekosisteminde ödemeler, ticaret, uygulamalar ve oyunlarda kullanılmasını bekliyor.

Analistler, ayrıca Facebook’un hisselerinin 250 dolara ulaşacağını düşünüyorlar. Tarihi zirvesine geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 210 dolar ile ulaştığı şirketin hisseleri, cuma günü kapanışı 181.33 dolar seviyesinde yaptı.

Öte yandan 22 yıllık geçmişi ile Wall Street’in kıdemlilerinden Caitlin Long, geçtiğimiz günlerde Forbes’a yazdığı yazıda Facebook’un kripto parası hakkında şöyle demişti:

“Daha fazla insan basit bir nedenden dolayı Bitcoin alacak – Bitcoin kıttır, Facebook’un kripto parası değil. İnsanlar zamanla zor kazanılmış servetlerini saklamak için en dürüst defteri kullanacaklar – ve bu itibari paralar ya da Facebook’un kripto parası da dahil olmak üzere türevleri değildir.”

Son olarak Birçok insan, Facebook’un bu ürünü hakkında heyecanlıyken kripto para öncüsü Charlie Shrem, şöyle konuşuyor:

“Facebook’un kripto parasının büyük teknoloji şirketleri, bankalar ve kredi kartı şirketlerinin insanları Bitcoin’den uzak tutma girişimi olduğunu düşünüyorum, bu kripto para olarak maskelenen bir itibari paradan başka bir şey değildir.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl