4.6 milyon dolarlık yemeğe Litecoin’in kurucusu da gidiyor

TRON'un kurucusu Justin Sun'un Warren Buffett'la buluşmasına eşlik edecek ilk isim belli oldu: Litecoin'in kurucusu Charlie Lee.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en zengin isimleri listesinde 82.5 milyar dolarlık kişisel serveti ile üçüncü sırada yer alan Warren Buffett, 20 yıldır katıldığı Glide isimli organizasyonun yemek kampanyası kapsamında bilindiği gibi bu yıl TRON’un kurucusu ve CEO’su Justin Sun ile buluşacak.

Justin Sun, bu yemek için 4.6 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Ücret, San Francisco körfezindeki evsiz insanlara yardımcı olmayı hedefleyen Glide’a bağış olarak yatırılacak.

Sun, yemeğe yanında 7 davetlisini de getirebiliyor. TRON’un kurucusu bunun için kripto para sektörünün önde gelen isimlerine davet yollamıştı. Sun’un davet ettiği isimlerden biri de Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’ydu fakat Zhao bu teklifi kibar bir şekilde reddetti.

Zhao reddetse de Sun’un bu teklifini geri çevirmeyerek kabul edenler de var. Örneğin Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, dün kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Teşekkürler Justin! Bir efsane ile tanışmama vesile olacak bu fırsat için heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı. Diğer yandan Sun, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’i de davet etmişti. Buterin’in vereceği yanıt merak edilirken TRON’un kurucusu, katılacak olan isimlerin yakında açıklanacağını bildirdi.

Buffett, Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların karşısında pozisyon alıyor. Milyarder isim, Bitcoin’i en son “kumar makinesi” olarak nitelemiş ve bir ceket düğmesi kadar değersiz olduğunu iddia etmişti. Dolayısıyla kripto para sektörünün ileri gelenleri ile Buffett’ın buluşması bu açıdan ilgi çekici olacak. Yemek, 25 Temmuz’da San Francisco’da bir restoranda yenecek.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl