JPMorgan’a göre Bitcoin’de şartlar bu defa farklı

JPMorgan, Bitcoin piyasasının 2017'deki tarihi zirveden bu yana önemli ölçüde değiştiğini ve artık kurumsal yatırımcıların daha büyük etki sahibi olduğunu düşünüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin vadeli işlem hacmi, Nisan ayına göre %118 artarak Mayıs’ta 12 milyar dolara yükseldi.

JPMorgan, sahte hacmin düşülmesinden sonra kripto para borsalarındaki gerçek spot Bitcoin hacminin Mayıs’ta yaklaşık 36 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistleri tarafından yazılan raporda, buradan hareketle vadeli işlem piyasasının spot piyasanın yüzde 33’ü kadar işlem hacmi bulunduğuna dikkat çekiliyor.

JPMorgan’a göre sahte hacimlerden dolayı Bitcoin vadeli işlem piyasasının önemi yeterince anlaşılmıyor. Raporda Bitcoin fiyatlarının 2017 yılının Aralık ayında zirveye ulaşmasından bu yana piyasa yapısının önemli ölçüde değiştiği ve artık kurumsal yatırımcıların daha büyük etki sahibi olduğu öne sürülüyor.

Veriler, bu etkinin giderek büyüdüğüne işaret ediyor. Nisan ayındaki tahmini vadeli işlem hacimleri yaklaşık 5.5 milyar dolarken 2019’un ilk çeyreğinde bu rakam aylık ortalama 1.8 milyar dolardı.

Fiyatın 20,000 dolara çıktığı tarihi artış, büyük ölçüde bireysel yatırımcıların etkisinin bir sonucuydu ve bu nedenle daha sonraki çöküşte doğrulandığı gibi aşırı derecede kararsızdı. Bu seferki yükseliş ise daha istikrarlı ve duyarlılık ile volatilitede ani değişimlere daha az eğilimli olan kurumsal alımların bir sonucu olarak görülüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl