9001 BTC rezerv edildi: Binance, Bitcoin’e dayalı token çıkardı

Kripto para borsası Binance, bugün Bitcoin'e dayalı ve BTCB olarak adlandırılan bir token oluşturdu. Borsa, bu token yoluyla Binance DEX'te hacmi ve likiditeyi artırmayı umuyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası Binance, bugün Bitcoin’e dayalı ve BTCB olarak adlandırılan bir token oluşturduğunu duyurdu. BEP32 standardına sahip token, Binance’in kendi blok zinciri Binance Chain üzerinde çalışacak. Borsa ayrıca önümüzdeki günlerde farklı kripto paralara dayalı token’lar çıkaracağını da bildirdi.

Açıklamaya göre bu token’lar, ilişkili kripto paralarla %100 desteklenecek. Bu durumda BTCB token’ı da Bitcoin ile %100 destekleniyor olacak. Borsa, şeffaflık gereği, rezerv adreslerini yayınlayarak herkesin bunu kontrol edebilmesini sağlayacak.

Binance, denetim için blok zincirini kontrol etmenin bir bankanın nakit rezervlerini kontrol etmekten çok daha kolay olduğunu söylüyor.

Binance bunu neden yapıyor?

Binance’in birincil hedefi, bu yolla merkezsiz borsası Binance DEX’in kullanımını artırmak. Şu anda Binance’in kendi blok zinciri üzerine kurulu olan merkezsiz borsada doğal olarak tüm kripto paralar BNB’ye karşı işlem görüyor. Merkezi bir borsada olduğu gibi ETH ya da BTC ile işlem yapılamıyor. Bu durum, borsaya olan potansiyel ilginin önünü tıkıyor. Binance, bunu aşmak için Bitcoin’in değerine bağlı bir token çıkararak kullanıcıların dolaylı olarak en büyük kripto parada alım satım yapmasına olanak tanıyacak. İlerleyen günlerde Ether ve diğer farklı popüler kripto paralara endekslenecek farklı token’larla çeşitlilik artırılacak

BTCB hakkında bilinmesi gereken birkaç şey şöyle:

  • BTC rezerv adresi 3LYJfcfHPXYJreMsASk2jkn69LWEYKzexb
  • Binance, 9001 BTCB bastı ve bunun için 9001 BTC rezerv ayırdı
  • BTCB/BTC işlem çifti çok yakında Binance.com’da listelenecek ve BTCB’nin Binance DEX’te de listelenmesi için bir teklif verilecek.
Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl