BtcTurk CEO’su Güneri: Facebook’un kripto parası Bitcoin için avantaj

Kripto para borsası BtcTurk CEO'su Özgür Güneri, Bitcoin'in küresel risk ve tehditlerden olumlu etkileneceğini ve Facebook'un kripto parasının en büyük kripto para için bir tehdit değil, avantaj olacağını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk’ün CEO’su Özgür Güneri, DHA’ya Bitcoin ve Facebook’un bugün resmi olarak duyurulması beklenen kripto parasıyla alakalı açıklamalar yaptı.

Güneri, Bitcoin’in küresel siyasette, ekonomide ve piyasalarda oluşan, oluşabilecek riskler karşısında güvence sağladığını, insanların diğer finansal varlık ve piyasalarla korelasyonu olmaması ile tüm kontrolün tamamen kullanıcının kendi elinde olması gibi başlıca sebeplerle Bitcoin’i tercih ettiklerini söyledi.

“Bitcoin, küresel risklerden olumlu etkilenecek”

Güneri, sözlerinin devamında, “Sadece ABD, Çin arasında değil farklı coğrafyalardaki riskler ve tehditler karşısında da Bitcoin’in yayılma ve fiyat anlamında olumlu etkileneceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Facebook’un kripto parasına da değinen BtcTurk CEO’su, bu projenin kripto paralara erişimi artıracağını, buna rağmen Bitcoin karşısında başarı şansının düşük olduğunu söyledi.

“Tehdit değil, avantaj”

Güneri, bu konuda “Kripto paraların bireysel ve kurumsal kullanıcılar arasında yayılmasını destekleyecek her önemli gelişmenin kripto paralara olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Facebook’un çeşitli platformları üzerinden kripto para kullanımını kolaylaştırması ve kullanıcıları kripto paralara erişebilir hale getirmesinin önemli faydaları olacaktır. Bu yaklaşımı ortaya koymakla beraber Facebook’un kendi kripto parasının Bitcoin karşısında başarı şansının çok düşük olduğunu düşünüyorum. Merkeziyetçi olmayan, ve anonim ancak güvene dayalı bir altyapı üzerinde yaşayan Bitcoin bir tarafta varken ve kullanıcılarının mahremiyeti noktasından ciddi eleştiriler alan merkezi bir yapının kripto parasının Bitcoin için tehdit değil tam tersi avantaj olduğuna inanıyorum. Ancak Facebook’un kripto parası diğer proje kripto paralar için ciddi bir rakip olarak ortaya çıkabilir.” değerlendirmesini yaptı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl