MoneyGram yüz güldürmedi: MGI %175, XRP %5 kazandırdı

Ripple ile MoneyGram'in ortaklık haberi, XRP yatırımcısının yüzünü güldürmedi. Haber, MoneyGram hisselerine yüzde 175'lik bir etki yaparken XRP'de bu yüzde 5 ile sınırlı kaldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünün ilk saatlerinde Ripple, resmi bir açıklama yaparak MoneyGram ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladıklarını bildirdi. Anlaşma gereği, Ripple MoneyGram’e 50 milyon dolar yatırım yapacak ve dünyanın en büyük para transferi şirketlerinden biri olan MoneyGram de para transferlerinde XRP’yi kullanacaktı.

Anlaşmanın ilk ayağı iki yıl sürecek. Ripple, hisse başına 4.10 dolar fiyatla MoneyGram’in yüzde 10 hissesini almayı taahhüt etti ve bunun karşılığında 30 milyon dolar ödeyeceğini bildirdi.

Haber, MoneyGram’in (MGI) hisselerini uçururken XRP’de önemli bir hareket gözlenmedi ve bu nedenle XRP yatırımcıların hoşnut olmadığı görülüyor.

Aşağıdaki grafik MGI’nın fiyat hareketlerini gösteriyor. Sarı okla gösterilen kısım, Ripple’ın MoneyGram ile anlaşma yaptığının duyurulduğu ana denk geliyor. O sıralarda 1.43 dolar olan MGI’nın fiyatı, birkaç saatte yaklaşık yüzde 175 artarak 3.90 dolara tırmanıyor.

Aşağıda yer alan XRP grafiğinde ise sarı okla gösterilen kısım yine MoneyGram haberinin basına düştüğü ana denk geliyor. O sıralarda 0.43 dolar olan XRP, sadece yüzde 5.5’lik bir yükseliş göstererek 0.454 dolara çıkıyor.

Anlaşma duyurulmadan önce MoneyGram’in piyasa değeri 90 milyon dolar düzeyindeydi. Dolayısıyla ilk etapta 30 milyon dolarlık bir hisse alımının MGI’nın fiyatında bu kadar büyük etki yaratması normal. Buna karşın XRP’nin böylesine iyi bir ortaklık nedeniyle alım baskısı yaşaması beklenirdi, umulan olmadı, en azından kısa vadede.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Kamil Yanıtla

    Her yükselişte Garlinghouse Xrp satıyor. Garlinghouse şirketin başında olduğu sürece Xrp yükselmez. Boşuna 2017 efekti beklemeyin