Ether’de iki yıl sonra ilk kez ortaya çıkan boğa sinyali

Bitcoin'deki artışın ardından alternatif kripto paraların izleyeceği hareket merakla bekleniyor. Piyasa gözlemcileri, altcoin'ler yükselişe geçmeden önce Bitcoin'in dengelenmesini beklerken bir analist, Ether'de iki hareketli ortalamanın iki yıllık aranın ardından yukarı yönlü bir ivmenin habercisi olabilecek şekilde kesiştiğine dikkat çekti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, 10,000 doları aşıp 11,000 dolara iyice yaklaşırken bir yandan gözler alternatif kripto paralarda.

Bitcoin’in sert yükselişi ve piyasa payının yüzde 59.5’e kadar ulaşmasıyla altcoin’ler, Bitcoin karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Piyasa kapitalizasyonu ile en büyük ilk 10 kripto para arasında Ether’deki kayıp, diğerlerine göre büyük ölçüde daha az oldu.

Ether’in fiyatı dolar bazında ise 310 dolara tırmandı. Bu fiyat seviyesi, 18 Ağustos 2018’den beri ilk defa görülüyor.

Aralık ayında 82 dolardan alınıp satılan Ether, o günden bu yana yüzde 260’ın üzerinde arttı. Kripto paranın tarihi zirvesi ise 2018 yılının Ocak ayında 1431 dolar olarak kaydedilmişti.

Peki Ether’in mevcut teknik görünümü ne anlatıyor, son zamanlarda Bitcoin’in yükselişinin etkisi ile başlayan artış, devam edecek mi? CoinDesk analisti Omkar Godbole, bu sorulara yanıt aradı.

50 ve 100 günlük ortalamalar, iki yılın ardından ilk kez kesişti

Godbole, Ether’deki rallinin devam edecek gibi göründüğünü ifade etti. Analist, üç günlük grafikte 50 ve 100 günlük fiyat ortalamalarının kesiştiğini ve bunun yükselişin habercisi olabileceğini öne sürdü. Godbole, bu kesişmenin iki yıllık aranın ardından ilk defa görüldüğünü belirtiyor. Ayrıca analist, en son 2017’nin Mart ayında görülen bu kesişmenin Mayıs’ta doğrulanmasının ardından fiyatın üç ay içinde yüzde 900’den fazla artmasının dikkat çekici olduğunun altını çiziyor.

Grafik: charts.cointrader.pro

Godbole, Ether’in önümüzdeki birkaç ay içinde Nisan 2018’in en düşük seviyesi olan 364 dolara çıkabileceğini öne sürüyor. Analist, daha yüksek bir kırılmanın 401 dolarda dirençle karşılaşabileceğini vurguluyor.

Godbole, boğa görünümünü destekleyen bir gelişme olarak Ether’de ağ etkinliğinin son zamanlarda arttığından da bahsetti.


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, habere konu şahıs/şirketlerin kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl