Tecrübeli analist: Altcoin’lerde büyük yükseliş bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir

Deneyimli analist Peter Brandt, Bitcoin'deki yükselişin ardından alternatif kripto paraların da aynı şekilde artmasını bekleyenlerin büyük hayal kırıklığına uğrayabileceğini ileri sürdü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, yılın başından bu yana yüzde 215 değer kazanırken birçok alternatif kripto para ona yaklaşabilmiş değil.

Örneğin Ether’in yılın başından beri elde ettiği artış yüzde 130 düzeyinde kaldı. Ripple, aynı dönemde yüzde 20 artarken EOS’ta bu yüzde 140’ta kaldı. Daha kötü durumda olanları da var. Örneğin XLM, 2019’un başındaki seviyesinden yüzde 1.77 daha geride.

Pek çok piyasa gözlemcisi Bitcoin’in fiyatının dengelenmesiyle alternatif kripto paralarda güçlü fiyat artışları beklerken deneyimli analist Peter Brandt’ten farklı bir yorum geldi.

Brandt, kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir gönderide, altcoin’lerden tekrar aynı şeyi yapmasını bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayabileceğini söyledi.

Analist, “Birçok altcoin, Bitcoin’deki son boğa koşusundan yararlanmıştı. Kripto para yatırımcıları tekrar aynı şeyin yaşanmasını bekliyorlar ama büyük hayal kırıklığına uğrayabilirler.” ifadelerini kullandı.

2000’lerdeki dotcom balonu ile bugünkü kripto paralar arasında bir benzerlik kuran Brandt, “2001-2002’de teknoloji hisselerinde görülen çöküşün ardından gerçek değere sahip dotcom’lar patladı. ‘Alt’ dotcom’lar battı.” değerlendirmesini yaptı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl