“Marj ticareti, Bitcoin’i çarpıcı biçimde etkiliyor”

Kripto para sektörünün önde gelen iki uzmanı, marj ticaretinin aşırı volatil fiyat salınımlarının ana nedeni olduğu görüşünde birleşti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para yatırım şirketi BKCM’nin CEO’su ve CNBC’nin finans uzmanı Brian Kelly, kripto paralardaki volatil fiyat salınımlarının ana nedeninin marj ticareti olduğuna inanıyor. Bir numaralı kripto para, son günlerde neredeyse 14,000 dolara yükseldikten kısa bir süre sonra 10,500 doların altına geriledi.

Kelly, Bitcoin’in fiyatının aniden artmasından sonra kripto para trader’larının daha fazla borç almaya başladığını ve bunun Bitcoin’de uzun (long) pozisyon almayı daha pahalı hale getirdiğini söyledi.

Aynı görüş, OTC şirketi Genesis Global Trading’in CEO’su Michael Moro tarafından da dile getirildi. Moro, “Kaldıraç varlığı, her iki yönde de hareketi şiddetlendiriyor ve fiyatı çarpıcı biçimde etkiliyor.” diyor.

Marj ticaretinin piyasada volatiliteyi artırdığı açık. Bununla beraber, daha fazla kripto para borsası marj işlemlerini etkinleştirmeye hazırlanıyor. İşlem hacmiyle dünyanın en büyük borsası olan Binance, yakın bir zamanda tüm kullanıcılarına maksimum 3 kat kaldıraç oranıyla bu olanağı sağlayacak. Coinbase’in de marj ticaretine dönük hazırlıklar yaptığı biliniyor. Öte yandan Bitfinex de halihazırda 3.3 kat olan kaldıraç oranını onaylı kullanıcıları için 100 kata çıkarıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl