Bitcoin’deki son ani düşüş Binance ve Coinbase’i devirirken PrimeXBT başka bir hacim rekoru kırdı

26 Haziran Çarşamba günü Bitcoin fiyatındaki ani düşüşle birlikte Coinbase, Binance, Bitfinex ve Deribit'te işlem yapan kullanıcılar bir süreliğine hesaplarına erişemedi. O sıralarda piyasada kargaşa hakimken bu satış talebini başarıyla karşılayabilen PrimeXBT, trader'ların pozisyonlarını kârla kapatmalarına yardımcı oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz üç ayda %250’ye varan bir artış yakalayan Bitcoin, çok sayıda analistin tam teşekküllü bir boğa piyasası beklediği bu dönemde, dünya çapındaki trader’ların ilgisini yeniden kazandı.

Bitcoin son boğa koşusunda tüm dünyayı bir fırtınanın içine sokmuş ve geniş çaplı bir fırsatı kaçırma korkusuna sebep olmuştu. Bunun sonucunda, çok sayıda kripto para borsası artan talebe ve kripto para piyasası etrafında dönen coşkuya ayak uyduramamıştı. Bazı borsalar yeni kullanıcı kayıtlarını kapatmak zorunda kalmış, mevcut hesaplar kara borsaya düşmüş ve o sıralarda değeri 20,000 dolar olan 1 BTC’ye satılır olmuştu.

Bitcoin’in bir kez daha fırlamasıyla birlikte, bir başka boğa piyasasının erken evrelerinde olduğumuzu gösteren işaretler hızla arttı.

Bitcoin bir kez daha parabolik hâle gelirken, önemli direnç seviyelerini nispeten kolay bir şekilde bir bir kırarken, son ani düşüş Bitcoin’in son boğa koşusundan bu yana çirkin yüzünü göstermeyen bir soruna ışık tuttu: Bazı kripto para borsaları, fırsatı kaçırma korkusunun zirve yaptığı dönemlerde ortaya çıkan fazla işlem talebine genellikle cevap veremiyorlar.

Tüm kripto para borsaları Bitcoin’in son çöküşünden etkilenmese de bu sorun, sektördeki en büyük aktörlerden bazılarının bile istikrarlı veya güvenilir bir ticaret deneyimi sunamadığını gösteriyor. Bu, aynı zamanda diğer ticaret platformlarının sektörde önemli bir pazar payına sahip olan ve bu gibi durumlarla bu avantajlarını heba etme riski taşıyan Coinbase ve Binance gibi aktörlerin tahtlarını ellerinden almaları için hâlâ çok fazla zamana sahip oldukları anlamına geliyor.

Bu iki borsa kripto para endüstrisinin en önde gelen aktörlerinden olmalarına rağmen, Twitter ve Reddit’teki kullanıcılara göre, aynı zamanda Bitcoin’deki son çöküşten en fazla etkilenen borsalardan iki tanesiydi.

Coinbase, Binance ve diğerleri Bitcoin’in bir anda 2,000$ düşmesiyle çöktüler

Cuma 23.00 sıralarında 14,000$’a yaklaşan Bitcoin, o sırada ani bir kırılma yaşadı ve bir anda günün bütün kazancını sildi. 2,000$’ın üstünde ani bir kayıpla 11,400$’a kadar gerileyen Bitcoin, daha sonra 1,000$’lık bir artış yaşayarak yükseliş trendinde yoluna devam ettiğinin sinyalini verdi.


Büyük fiyat hareketleri yaşandığında, trader’ları genellikle daha önce olası giriş ve çıkış noktalarından ve diğer fırsatlardan haberdar olmaları için kurdukları alarmları uyarır. Trader’lar böyle durumlarda tercih ettikleri işlemi gerçekleştirmek için kullandıkları platforma girmekte acele ederler. Bazı trader’lar da ani düşüşlerde kendilerini korumak amacıyla önceden stop-loss emri koymuşlardır ve belirtilen fiyatın altına düştüğünde satış gerçekleşir.


Trader’ların acelesi ve bu düşüşten kâr elde etme umutlarının yanı sıra stop-loss emirlerinin de patlamasıyla bir anda ortaya çıkan büyük ticaret hacmiyle çok sayıda önde gelen kripto para borsası baş edemedi ve borsalar yavaşladı veya çöktü.

Bitcoin’in bu ani düşüşü sırasında Bitfinex, Deribit, yukarıda bahsedilen Binance ve Coinbase ve daha birçok kripto para borsasında; geniş çaplı kesintiler, emir verme hataları, sunucu hataları ve daha birçok sorun yaşandı.


Artan işlem hacmini ve sunucu yükünü kaldıramayan platformlar nedeniyle kâr elde etme şanslarını kaçıran trader’lar, bu durum karşısında uğradıkları hayal kırıklığını sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Geçmişte iki boğa koşusu yaşayan ve müşterilerine kesintisiz ticaret imkanı sunmaları gereken Coinbase ve Binance borsaları, bunu başaramadı ve trader’lar en iyi yaptıkları işi yapmaktan mahrum kaldılar.


Fırsat anında her iki platforma da erişim sağlayamayan trader’lar, şimdi cevap bekliyorlar.

Bitcoin’deki ani düşüşte kesintiye uğramayan PrimeXBT, trader’ların kâr etmelerini sağladı

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin piyasalarında gün boyu 46 milyar dolarlık işlem gerçekleştirildi. Bitcoin’in düşüş yaşadığı bir saat veya daha fazla süren bir zaman dilimi içinde çevrim içi kalmakta zorlanan platformların trader’ları, sadece alım-satım faaliyeti olarak en az 1.9 milyar dolarlık işlemden oldular. Aslında bu rakam çok daha fazla, çünkü çok sayıda insanın borsaların sunucularını meşgul etmesi nedeniyle oluşan kesintilerde işlem hacmi doruğa çıktığı tahmin ediliyor. Alım-satıma olan ilgide böylesine bir artışla birlikte, bu büyük fiyat dalgalanması sırasında borsalardaki kesinti nedeniyle ne kadarlık bir kârın kaybedildiğini tam olarak gösteren bir şey yok.

Geriye kalan sarsılmaz borsalarda işlem yapan tüccarlar ise, kendileri için büyük kâr fırsatları yakaladılar. Borsalardaki kesintiler nedeniyle işlem yapamayan trader’lardan ayrı olarak banka sınıfı altyapısı, güvenilir işlem motoru ve ani düşüşlerden etkilenmeyen yapısıyla PrimeXBT‘nin trader’ları, pozisyonlarını kârla kapatıp kârlı yeni pozisyonlar açabildiler.


Platformun gelişmiş ticaret araçlarını kullanarak düşüş anında emirlerini verebilen PrimeXBT kullanıcılarının çoğu, sosyal medya hesaplarından da belirttikleri gibi büyük kârlar elde ettiler.

Ayı piyasasındaki en düşük seviyelerden sonra parabolik bir ralliye başlayan Bitcoin, trader’lara hiçbir şeye benzemeyen bir fırsat sundu. Ancak, eğer trader’lar istedikleri pozisyonu açıp kapatamazlarsa Bitcoin’in ve geri kalan yükselen varlık sınıfının potansiyel kârlarının bir önemi kalmaz. En son Coinbase, Bitfinex, Deribit ve Binance olayında görüldüğü gibi.

Kesintilerden sonra hesaplarına giriş yapan kullanıcıların çoğu; kendilerini kâr etmiş olarak bulmaktan ziyade sermayelerinin önemli ölçüde eridiğini, herhangi bir işlem yapamadıklarını ve çok ciddi kâr fırsatlarını kaçırdıklarını fark ettiler. Bu platformların tüm amacı, trader’lara piyasadan kazanç sağlamaları için gerekli araçları sağlamak. Ancak, eğer fiyat dalgalanmaları sırasında ilk etapta bu platformlara erişilemiyorsa bile, bu mümkün olamaz.

Bu nedenle, boğa piyasasında doğru platformu seçmek büyük önem taşıyor.

Onlarca yıllık piyasa deneyimi, trader’lara Coinbase ve Binance karşısında avantaj sağlıyor

PrimeXBT, geleneksel piyasalarda onlarca yıllık bir deneyime sahip ve bunu da gösteriyor. Kripto paraların dışında geleneksel varlıklardan altın, döviz, emtialar ve hisse senedi endekslerini de sunan borsa, aynı zamanda piyasadaki en gelişmiş ticaret araçlarına ve en güvenilir altyapıya sahip.

PrimeXBT, banka sınıfı altyapısı ve ultra hızlı alım-satım motoruyla Bitcoin’in ani bir şekilde düştüğü Çarşamba günkü kaotik ortamda hiçbir aksaklık yaşamadı ve bu sayede platformun kullanıcıları, istedikleri işlemleri gerçekleştirebildiler. Bu ani fiyat hareketine hemen tepki veren kullanıcılar; uzun ve kısa pozisyon araçları, 100 katlık kaldıraç imkanı ve OCO gibi gelişmiş emir türlerini kullanarak ve trendle birlikte hareket ederek kârlarını aldılar.

Olası yeni bir Bitcoin boğa koşusuyla birlikte, eğer Coinbase ve Binance gibi endüstri devleri trader’lara alım-satım için gerekli olan istikrar koşulunu sağlayamazlarsa, trader’ların hızlı bir şekilde yeni mecraların yollarını aramaları muhtemel. PrimeXBT burada öne çıkıyor.


Sorumluluk reddi beyanı: Bu yazı, sponsorlu bir tanıtım yazısıdır. Uzmancoin’in bu sayfadaki ürün veya hizmetle bir ilişkisi yoktur. Uzmancoin, bu sayfadaki ürün veya hizmetten doğacak riskler karşısında sorumlu tutulamaz. Burada yazılanlar bir tavsiye niteliği taşımaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl