Bittrex, kullanıcısının 120,000 dolarını alıkoymakla suçlanıyor

Bir New York'lu, kripto para borsası Bittrex'e 120,000 dolarlık parasının alıkonulduğu iddiasıyla dava açtı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Cointelegraph’ın The Block’tan aktardığına göre, bir New York sakini, kripto para borsası Bittrex‘e paralarını alıkoyduğu için dava açtı.

Habere göre, davacı Bittrex’teki hesabına 2018 yılının Ağustos ayında 120,000 dolar yatırdığını, ardından şirketin hesabını askıya aldığını ve bu yılın Kasım ayına kadar da paraları geri vermeyi reddettiğini iddia ediyor. Dahası, borsanın şirketi dava etme haklarından vazgeçen bir anlaşma imzalamadığı sürece hesabındaki paraları alıkoyarak gaspa teşebbüs ettiğini ileri sürüyor.

Bittrex ise davacının iddialarının doğru olmadığını ve New York eyaleti ile ABD federal yasalarının gerektirdiği gibi, paraların kaynağına ilişkin bilgileri sağlamaktan kaçındığını savunuyor. Bittrex’e göre davacı kripto para borsasına kaydolurken platformun bir tahkim hükmünün de yer aldığı hizmet şartlarını kabul etti. Bu hükmün jüri tarafından adil yargılanma ya da bir sınıf davasına katılma hakkından feragat etmeyi içerdiği bildiriliyor.

Geçtiğimiz günlerde Brezilya’daki birçok eyaletten birçok kullanıcının, erişemediği kripto paraları için ülkenin önde gelen borsalarından NegocieCoins’i işleten Bitcoin Bank Group’a dava açtığı ortaya çıktı.

Nisan ayında ise ABD merkezli kripto para borsası Kraken, yaptığı iş karşılığı alması gereken 900,000 dolarlık ücretin ödenmediği gerekçesiyle eski bir çalışanı tarafından dava edilmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl