BIS Başkanı: Merkez bankalarına ait dijital paralar beklenenden erken gelebilir

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Başkanı Agustin Carstens, merkez bankalarına ait dijital paraların beklenenden daha erken gelebileceğini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son birkaç yıldır kripto paralar hakkında ağır eleştirel yorumlar yapan Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Başkanı Agustin Carstens, merkez bankalarının muhtemelen yakın zamanda kendi dijital paralarını çıkarmaları gerekeceğini kabul etti.

Financial Times’a konuşan Carstens, merkez bankalarının merkez bankası BIS’nin küresel merkez bankalarının ulusal itibari paralara dayalı dijital paralar geliştirme çabalarını desteklediğini söyledi.

Carstens, “Çok sayıda merkez bankası bu tür çalışmalar yapıyor. Bunun üzerinde çalışıyoruz ve onları destekliyoruz.” dedi. Hatta başkan, bu çalışmaların düşünülenden daha erken sonuçlanabileceğini söyledi.

Carstens’in yorumları, milyarlarca kullanıcıya sahip Facebook’un kripto parasını resmen açıklayarak dünya çapındaki regülatörlerin şimşeklerini üzerine çekmesinin ardından gelmesiyle dikkat çekici. Facebook’un kripto parası, potansiyel olarak devletler tarafından ihraç edilen para birimleri için bir tehdit oluşturuyor. Fransa’nın maliye bakanı, böyle bir şeye izin verilmemesi gerektiğini söylemişti.

Öte yandan BIS, geçtiğimiz günlerde Libra’nın bankacılık sektörüne zarar verebileceğinden endişe edildiğinin belirtildiği bir rapor da yayınlamıştı.

Fotoğraf: Stephen Jaffe – International Monetary Fund/Flickr

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl