Çıkış yolu arayan Küba’da kripto para hazırlığı

Küba, ABD yaptırımlarından dolayı derinleşen ekonomik krizden kripto para ile bir çıkış yolu arıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Küba’nın komünist hükümeti, ABD yaptırımları nedeniyle derinleşen krizin ortasında ekonomiyi desteklemeye yönelik bir dizi önlemin parçası olarak kripto parayı da kullanmayı düşünüyor.

Küba liderli Miguel Diaz-Canel ve hükümeti tarafından devlet televizyonunda duyurulan yeni önlemlerle büyümeyi artırmak için ulusal üretim ve talebin artırılması hedefleniyor.

Önlem paketi kapsamında kamu yönetimi, sosyal hizmetler ve devlete ait medya kuruluşlardaki çalışanlarının maaşlarına da önemli ölçüde zam yapılacak. Bu çalışanlarının aylık maaşlarının 25 dolardan 44.5 dolara çıkarılacağı söyleniyor.

Ülkenin ekonomi bakanı Alejandro Gil Fernandez, “Ulusal ve uluslararası ticari işlemlerimizde kripto paranın potansiyel kullanımını inceliyoruz ve akademisyenlerle bu konu üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Küba’nın bu hamlesinin geçtiğimiz sene kendi kripto parası Petro’yu piyasaya süren Venezuela’nın etkisi ile geldiği düşünülüyor. Küba’nın da Venezuela gibi kendi kripto parasını çıkarıp çıkarmayacağı ya da mevcut alternatifleri kullanıp kullanmayacağı henüz net değil.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl