Çinliler, Tron’un ofisini bastı

Sosyal medyada paylaşılan bir videoya göre, Tron'un Pekin'deki ofisi bir grup insan tarafından basıldı. Görüntülerde ofiste bir düzine polisin de yer aldığı anlaşılıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Sosyal medyada paylaşılan bir videoya göre, Tron’un Pekin’deki bir grup öfkeli insan tarafından basıldı.

Ofiste, muhtemelen güvenliği sağlamak için gelen polislerin yanı sıra birçok sıradan vatandaşın da yer aldığı ve bazılarının Tron’u dolandırıcılıkla suçladığı iddia ediliyor.

Videoların birinde ofisteki orta yaşlı bir kadının çaresiz bir şekilde bağırdığı görülüyor:

Tron’un ofisinde yaşanan olayın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve yüz binlerce Çinlinin mağdur olduğu bir dolandırıcılıkla ilgisi olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız bir haberde, Çin’de “Tron” maskesi altına gizlenen ve Tron ya da kurucusu Justin Sun ile hiçbir ilişkisi bulunmayan bir ponzi planının yüz binlerce kişiyi dolandırdığını ve en az bir kişinin intiharına yol açtığını bildirmiştik.

Söylenene göre Tron, Çin’de “Wave Field” adı ile biliniyor. “Wave Field Super Community” adıyla ortaya çıkan bu ponzi planı, Tron ve BitTorrent’le bağlantılı olduğunu iddia ederek yüz binlerce yatırımcı çekti. Büyük getiri vaadinde bulunan dolandırıcılar, yatırımcıların TRX’lerini plana yatırmalarını sağladılar.

Ocak ayında ortaya çıkan Wave Field Supper Community, Haziran ayının sonlarında aniden kepenk indirdi ve dolandırıcıların en az 200 milyon yuanlık (yaklaşık 30 milyon dolar) vurgun yaptığı ileri sürülüyor.

Plan ortaya çıktığından bu yana Sun’dan herhangi bir ilişkileri olup olmadığını netleştirmesini isteyen yatırımcılar, Tron’un kurucusuna kendilerine yanıt vermemesi nedeniyle öfke duyuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl