Çin, resmen kendi dijital parasını geliştiriyor

Libra'nın ardından Çin Merkez Bankası'nın kendi dijital parasını geliştirmek için Devlet Konseyi'nden onay aldığı ve çalışmalara başladığı bildiriliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Facebook’un kripto parası Libra, dünya çapında yankı uyandırmaya devam ediyor.

South China Morning Post’un 8 Temmuz tarihli haberine göre, Çin Merkez Bankası, ülkenin finansal sistemi için bir risk oluşturabileceğinden dolayı Facebook’un Libra’sına yanıt olarak kendi dijital para birimini geliştiriyor.

Çin Merkez Bankası’nın araştırma birimi direktörü Wang Xin, bugün Pekin Üniversitesi’ndeki bir etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, Libra’nın uluslararası ödemelerde geniş ölçüde kullanılması ve para birimi gibi hareket etmesi durumunda para politikası, finansal istikrar ve uluslararası para sistemi üzerinde büyük bir etki yaratma potansiyeli olacağını ileri sürdü.

Xin, bankanın ABD Doları’nın Libra’daki rolünün belirsizliği nedeniyle kendi dijital parasını yaratmaya karar verdiğini söyledi ve şöyle dedi:

“Eğer dijital para birimi, ABD Doları ile yakından ilişkili olacaksa, bu egemen para birimlerinin ABD Doları cinsinden dijital paralarla birlikte var olacağı bir senaryo yaratabilir. Fakat bu durumda esas itibari ile bir patron olacak, bu da ABD Doları ve ABD’dir. Öyleyse bu, bir dizi ekonomik, finansal ve hatta uluslararası politik netice doğurur.”

Bu nedenle, Çin Merkez Bankası’nın Çin hükümetinin en yüksek yürütme organı olan Devlet Konseyi’nden merkez bankasına ait bir dijital para birimi yaratmak amacıyla onay aldığı ve şu anda çeşitli piyasa kuruluşları ile çalıştığı bildiriliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl