100 milyon dolarlık pozisyon kapandı: Bitfinex’te kısalar görülmemiş seviyeye indi

Bugün Bitfinex'te yaklaşık 100 milyon dolarlık kısa (short) pozisyon kapatıldı. Bitfinex'teki kısa pozisyonlar, tüm zamanların en düşük seviyesini gördü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bugün öğle saatlerinde kripto para borsası Bitfinex‘te kısa (short) pozisyonlar, tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

Gün içerisinde 14,163 BTC seviyesinde seyreden kısa pozisyonların büyüklüğü, aniden yaklaşık 10,000 düşüşle 4893’e indi.

107 milyon dolarlık pozisyon kapatılırken bu seviye, TradingView verilerine göre ilk kez görülüyor.

Bitfinex’teki bu hareket her yönüyle ilginç. Bu ay Bitfinex ve yan kuruluşu Tether açısından hareketli geçecek. Bilindiği gibi New York Başsavcılığı, Bitfinex’i 850 milyon dolarlık fon kaybını Tether’le örtbas etmekle suçluyordu. Konuyla alakalı olarak New York’ta 29 Temmuz’da her iki tarafın avukatlarının hazır olacağı bir duruşma görülecek. Kapanan 100 milyon dolarlık pozisyon, bu kapsamda beklenen Bitfinex’le ilişkili herhangi bir negatif gelişmenin yansıması olabilir. Öte yandan bu hareket, Bitcoin’de olası bir güçlü hareket beklentisine ya da yalnızca kısa pozisyonundan kâr alan bir kullanıcıya da yorulabilir.

Bitfinex’te kısa pozisyonların seyri, TradingView

Dakikalar önce 5000 BTC’lik transfer

Binlerce BTC büyüklüğündeki pozisyon kapanmadan önce Bitfinex’e yapılan 5000 BTC’lik transfer dikkat çekiciydi. Bu, bir kullanıcının Bitfinex’in “claim” özelliğini kullanarak pozisyonunu satın alıp kapatması olasılığını güçlendiriyor.

Daha şiddetlisi 30 Haziran’da görüldü

Geçtiğimiz ayın son gününde Bitfinex’te bundan daha şiddetli benzer bir hareket daha görülmüştü. O gün 30,250 BTC’lik kısa pozisyon, 9,678’e kadar düşmüş, dolar bazında 200 milyon doları aşan yaklaşık 20,500 BTC’lik pozisyon kapatılmıştı. Bu hareketin ardından Bitcoin, 11,800’lerden 9,600’lere gerilese de kısa sürede toparlanarak yeniden 12,000 dolara çıkmıştı.

Son olarak uzun (long) pozisyon tarafında herhangi bir önemli değişim yok.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl