Dolandırılan kripto para yatırımcıları, dolandırıcının evini ateşe verdi

Güney Afrika'da ponzi benzeri bir yatırım planıyla dolandırılan yüzlerce kripto para yatırımcısı, kendilerini dolandıran şirketin yöneticisinin evini ateşe verdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ladysmith Gazette’te yer alan habere göre, eskiden hekim yardımcısıyken sonradan Bitcoin girişimcisi olan Sgumza lakaplı Sphelele Mbatha’nın ponzi benzeri yatırım planının çökmesinin ardından, protestocular Mbatha’nın evini ateşe verdi.

Mbatha’nın şirketi Bitcoin Wallets, Güney Afrika’nın para birimi Rand’la kripto para yatırımı yapanlara %100 getiri sözü vermiş. 4 Temmuz’da faaliyetlerini durduran şirketin günde yaklaşık 2 milyon Güney Afrika Rand’ı -140 bin dolar- topladığı iddia ediliyor.

9 Temmuz’da Ladysmith’teki Nqubeko FM’de bazı yatırımcı hesaplarının kimlik avı dolandırıcılığı riski altında olduğunu söyleyen Mbatha, daha önce de Bitcoin Wallets’ın ödeme yapacak parası olmadığını açıklamıştı.

9 Temmuz’daki radyo yayınının ardından akşam Mbatha’nın tutuklandığı söylentileri sosyal medyada yayılınca, 200 kişilik kalabalık bir grup Ladysmith’teki polis karakolunun önünde toplanarak Mbatha’yı görmek istedi. Yatırımcılar şirket kapandığından beri Mbatha’yla iletişim kuramadığı için tansiyonun oldukça yüksek olduğu bir ortamda, bir kişi kalabalığa aşırı tepki göstermemeleri için şöyle yalvarıyordu:

“Lütfen onu öldürmeyin. 16 bin Rand’ım hâlâ onda.”

Ertesi sabah Mbatha’nın tutuklanmadığı ve polisin “Dava açılmadan böyle bir şey yapamayız.” dediği öğrenildikten sonra başka bir kalabalık öğleden sonra bu defa Mbatha’nın evinin önünde görüldü. Mbatha’nın evinin ateşe verilmesinden sonra TimesLIVE’e konuşan kimliği belirsiz bir kişi, toplanan kalabalığın kanunsuz adalet istediğini söyledi.

Olayın ardından paralarını kaybeden vatandaşlar için bir duyuruda bulunan Ladysmith polisi; vatandaşlardan şikayet dilekçelerini, Bitcoin Wallets makbuzlarını ve kimliklerinin bir kopyalarını getirmelerini istedi.

Bu yatırım planına kaç Ladysmith vatandaşın yatırım yaptığı bilinmese de Mbatha’nın bir noktadan sonra 5 bin Rand’ın altındaki yatırımları kabul etmediği söyleniyor.

Son durumda Mbatha’nın hayatta ve firari olduğu düşünülüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl