Büyük Japon borsasına saldırı, bilanço 32 milyon dolar

Japonya'da lisanslı bir şekilde faaliyet yürüten büyük kripto para borsası Bitpoint'ten 32 milyon dolarlık kripto para çalındı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Japonya merkezli lisanslı bir borsa olan Bitpoint, saldırıya uğradı. Borsadan 32 milyon dolar değerinde kripto para çalındığı bildiriliyor.

Borsa, dün sıcak cüzdanından sıra dışı bir para çekme işlemi olduğunu fark ettikten sonra tüm kripto paralar için para çekme ve yatırma işlemlerini kapattı ve alım satım hizmetlerini durdurdu.

Şu an için hangi kripto paraların çalındığı net değil. Borsada Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin ve XRP listeleniyordu.

Borsanın ana şirketi Remixpoint’ten yapılan bir açıklamada 23 milyon dolarlık kripto paranın müşterilere ait olduğu aktarıldı.

Bugüne kadar Japonya’da faaliyet gösteren birçok borsa saldırıya uğradı. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında yine Bitpoint gibi Japon Finansal Hizmetler Ajansı’na kayıtlı olarak çalışan Zaif, 60 milyon dolarlık kripto para çaldırmıştı.

2018’in başlarında da Coincheck, 520 milyon dolar değerinde kripto para çalınan bir saldırı yaşamıştı. Bu, tarihin en büyük kripto para soygunu olarak kayıtlara geçti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl