Bitcoin fiyatını %10 artırmak için kaç BTC almak gerekiyor?

Bitcoin'de büyük fiyat hareketleri gerçekleştirebilmek için ne kadar BTC almak ya da satmak gerekiyor? Bu sorunun yaklaşık bir yanıtı Bitcoinity.org tarafından sağlanan verilerde görülebiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Farklı borsalardaki büyük alış ve satış emirleri, domino etkisi ile diğer borsaları da etkileyerek Bitcoin’in ortalama fiyatının önemli ölçüde aşağı çekilmesine yol açabiliyor. Örneğin, yakın zaman önce kripto para borsası Bitstamp’te 2000 BTC’lik bir satış emri, fiyatın 8000 dolar civarından yaklaşık yüzde 25 düşmesine neden olmuştu. Her gün milyarlarca dolarlık işlem hacmi elde eden BitMEX’teki Bitcoin sözleşmesinin fiyat bilgisi kaynaklarından biri de Bitstamp olunca, 200 milyon doları aşan bir tasfiye gerçekleşmişti.

Peki mevcut durumda Bitcoin’in fiyatında bu tür güçlü etkiler yapabilmek için ne kadar BTC gerekiyor? Tam olarak bu soruya yanıt veren bir veri sağlayan Bitcoinity.org, en büyük kripto parada fiyatı %0.1’den %10’a kadar varan oranlarda hareket ettirebilmek için almak ya da satmak gereken Bitcoin miktarını gösteriyor. Verilerin yalnızca Bitcoin’in doğrudan dolar ile işlem gördüğü büyük borsaları içerdiğini not etmek gerekiyor.

Buna göre, şu anda Bitfinex’te Bitcoin’in fiyatını yüzde 10 artırmak için kabaca 1900 BTC‘lik alım yeterli. Buna karşın fiyatı yüzde 10 aşağı çekebilmek için ise bunun iki katından daha fazlasına, yani 4482 BTC satmaya ihtiyaç var.

Bitstamp veya Gemini gibi likiditenin daha sınırlı olduğu borsalarda ise buna benzer fiyat hareketleri için tahmin edilebileceği gibi daha az Bitcoin almak ya da satmak gerekiyor. Örneğin Bitstamp’te yukarı yönlü %10’luk bir fiyat hareketi gerçekleştirmek isteyen birinin şu anda alması gereken Bitcoin miktarı 1113.

Bu veriler, emir defterlerinin yalnızca basit bir okuması. Bitcoin’in fiyat artış ve düşüşlerinde birçok farklı değişkenin de olabileceği unutulmamalı.

Bitcoin, TSİ 00.30 itibari ile 10,600 dolardan alınıp satılıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl