Bitcoin’de ortalama blok boyutu, aniden 3 katına çıktı

Blockchain.com'un verileri, 13-14 Temmuz'da Bitcoin'in ortalama blok boyutunun ani bir sıçrama ile 3.4 MB'nin üzerine çıktığını gösteriyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Cointelegraph’ta yer alan habere göre Blockchain doğrulama platformu VeriBlock, dün Bitcoin blok zincirindeki işlemlerin neredeyse yüzde 25’ini tek başına oluşturdu. Şirket, sosyal medya hesabındaki bir açıklama ile bunu doğruladı.

Açıklamadaki 4’te 1 ifadesi, yaklaşık 68,000 işleme denk geliyor.

VeriBlock, geçmişte de yüksek oranlarda Bitcoin trafiği yaratmıştı. Bununla beraber bu defa daha ilgi çekici bir durum var.

Blockchain’den elde edilen istatistikler, VeriBlock işlemlerinin Bitcoin blok zincirindeki ortalama blok boyutunda görülen keskin artışla aynı zamana denk geldiğini gösteriyor.

13 ve 14 Temmuz’da Bitcoin’in ortalama blok boyutu, yaklaşık 1 MB’den 3.4 MB’nin üzerine çıktı. İlk kez yaşanan bu artış, diğer blok gezginlerinde gösterilmedi. Dolayısıyla gerçek olabileceği gibi Blockchain.com’la ilgili teknik bir aksaklık olma olasılığı da var. Bu arada son verilere göre, doğrulanmamış işlem sayısı 10,000 civarında ve bu endişe edecek bir durum olmadığı anlamına geliyor.

Son olarak blok boyutundaki artışa karşın işlem ücretlerinde önemli bir değişim yoktu. Bitcoin’de işlem ücretlerinin değişimini gösteren Bitcoinfees.info’ya göre, 13 Temmuz’da byte başına 44 satoshi olan ortalama işlem ücretleri, 14 Temmuz’da 38 satoshi’ydi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl