Şant Manukyan, Bitcoin ve Ripple’ı değerlendirdi

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, Bitcoin'de dünkü hareketin ardından çok fazla bir şeyin değişmediğini, hâlâ geçilmesi gereken önemli seviyeler olduğunu söyledi. Manukyan, Ripple'ı da değerlendirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, İş Yatırım Youtube kanalında en büyük kripto para Bitcoin’i ve Ripple’ı değerlendirdi.

Manukyan, Bitcoin’deki son sert yükselişin ardından çok fazla bir şeyin değişmediğini, hâlâ aşılması gereken seviyeler olduğunu ve bunların başında 11,700 – 11,800 dolar seviyeleri geldiğini söyledi.

Manukyan’ın Bitcoin yorumu şöyleydi:

“Bitcoin’de dün 9400 hem önemli bir destekti hem 50 günlük hareketli ortalamanın geçtiği bir seviye olması nedeniyle buradan çok sert bir yükseliş yaşadık. Bu hareketin Libra’yla ilgili Kongre oturumlarından kaynaklandığı iddialarını önemsemiyorum. Gerçekten öyle de olmuş olabilir fakat daha genel olarak baktığımda Libra artık çok daha net bir şekilde tartışılıyor durumda, Bitcoin ve Libra arasında çok büyük farklılıklar var. Bitcoin’e yönelik kaygılarla Libra’ya yönelik kaygılar aslında çok farklı. Bitcoin de benzer bir dinamiğe sahip ama Libra para piyasalarını, merkez bankalarının etkinliğini vs. ciddi anlamda bozabilecek unsurlardan biri. Dolayısıyla Facebook biraz daha fazla fırça yiyor. Bence Bitcoin, bu tartışmalardan bilinirlik açısından son derece pozitif etkileniyor. Powell ve Trump’ın açıklamalarını, ikincisi negatif de olsa ben uzun vadede pozitif olarak değerlendiriyorum. Dünkü hareket çok fazla bir şeyi değiştirmedi. Hâlâ ciddi anlamda aşılması gereken seviyeler var. Bunların başında 11,700 – 11,800 geliyor. Bunun ardından 13,400’lerin net bir şekilde kırılması gerekiyor. Henüz bunun başarılmadığını görüyoruz.”

Deneyimli analist, Ripple’ın ise aşırı satış durumunda olduğuna dikkat çekerek artık Bitcoin bazında yukarı yönlü bir hareket beklediğini ifade etti. Manukyan, Ripple ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bitcoin’de sert bir aşağı hareket olacaksa 8500’lere doğru, o zaman muhakkak ki Ripple’da da bir satış göreceğiz. Ripple’ın bundan kendisini tamamen ayrıştırması söz konusu olmayacaktır. Bununla beraber geldiği seviye itibari ile Bitcoin’de yukarı bir beklentiniz de varsa -benim ana trend beklentim yukarı yönlü- bu seviyeler artık doğru seviyelerdir. Bitcoin dışındaki kripto paraları, Bitcoin portföyünü artıracak şekilde kullanıyorum. Daha önce de söyledim. Litecoin’de ve Ether’de oluşan kârları Bitcoin pozisyonumu büyütmek için harcıyorum. Dolayısıyla burada da Bitcoin pozisyonumu artıracak işlemlere girmek istiyorum. Ripple’da Bitcoin ortanında bir uyumsuzluk oluşmaya başladı ve yukarı gitmesi lazım. Çok acele etmiyorum ama Ripple’da Bitcoin bazında yukarı doğru bir hareket beklentisi içindeyim. Ripple’ın çok uzun zaman sonra ilk kez aşırı satışta olduğunu görüyoruz. Buradaki stratejim, belirli bir noktadan sonra Ripple’ları satıp Bitcoin’e dönmek. Bu işleme girme nedenlerimden biri de şu: Regülasyon konusu çok ortalığa döküldü. Bitcoin konusunda çok kaygılı değilim fakat Ripple’ın regülasyon konusunda daha rahat olduğunu kabul etmek lazım. Ripple, regülasyon tartışmalarından daha az etkilenecek bir para birimi. O açıdan da kısa vadede takip ediyorum.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl