Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinden biri Bitcoin kabul edecek

Norveç'in ünlü havayolu şirketi Norwegian Air, yolcularına Bitcoin'in de dahil olduğu kripto paralarla ödeme imkanı getirirken aynı zamanda kendi kripto para borsasını da açacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Decrypt’in Dagens Næringsliv’den aktardığına göre, Avrupa’nın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Norwegian Air, yolcularına Bitcoin‘le ödeme imkanı getiriyor. Şirketin bununla da kalmayıp kendi kripto para borsasını açacağı da yine söyleyenler arasında.

Norveç’te yaşayan müşterilerine uçak biletleri için Bitcoin’in de dahil olduğu kripto paralarla ödeme imkanı sağlamayı planlayan Norwegian Air, Ağustos ayı itibariyle kendi kripto para borsasını da açacak. Norwegian Block Exchange’i (NBX) adı verilen borsa, ilk etapta yine Norveçlilere açık olacak fakat ilerleyen zamanlarda komşu ülkelere de genişletilecek.

Norwegian Air’ın mevcut ödül programına entegre edilecek NBX ile müşteriler borsada alım-satım yaparak puan kazanabilecek ve bu puanlarını indirime veya başka avantajlara dönüştürebilecekler.

Borsanın başına geçmesi planlanan Stig A. Kjos-Mathisen, Norveç’in yerel haber ajansı DN’ye konuyla ilgili şunları söyledi:

“NBX müşterileri, borsada yaptıkları alım-satımlarla ve NBX ödeme yöntemiyle yaptıkları ödemelerle nakit puan kazanma fırsatı yakalayacaklar.”

500’den fazla rotada uçan ve 195 uçak filosuna sahip olan Norwegian Air, 1993 yılında Bjørn Kjos tarafından kuruldu. 73 yaşındaki Kjos, iki hafta önce CEO’luktan ayrılarak emekli olmuştu. Bu yüzden, Bjørn Kjos’un 41 yaşındaki oğlu Lars Ola Kjos’un firmanın kripto paralarla ilgili kararının arkasındaki isim olması muhtemel.

Yıllardan beri Norwegian Air için çalışan Lars Ola Kjos’un aynı zamanda iyi bir Bitcoin yatırımcısı olduğu biliniyor. Kasım 2017’den önce kripto para satın almaya başlayan oğul Kjos, en az 400 bin dolarını kripto paralara yatırdığı tahmin ediliyor.

Öte yandan şirketin bu kararının arkasında başka bir faktör olması da ihtimal dahilinde. Hisseleri Nisan 2018’den bu yana %75’in üstünde değer kaybeden ve şu anda birtakım mali sıkıntılar yaşayan şirket, kripto para kararıyla buradan bir çıkış yolu arıyor olabilir.

Norwegian Air, kripto para kabul eden ilk seyahat şirketi değil. Kaliforniya merkezli çevrim içi seyahat acentası CheapAir de, 2013 yılından bu yana Bitcoin kabul ediyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl