Yeni geliştirilen bir indikatör, Bitcoin için en iyi alım zamanlarını ortaya koyuyor

Popüler analist Willy Woo tarafından geliştirilen ve madencilik zorluğunun basit hareketli ortalamalarına dayanan yeni bir indikatör, en büyük kripto para Bitcoin için en iyi alım zamanlarını ortaya koyuyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Popüler analist Willy Woo, “Bitcoin Difficulty Ribbon” adlı, madencilik zorluğunun basit hareketli ortalamalarına dayanan yeni bir Bitcoin fiyat göstergesi geliştirdiğini açıkladı. Aşağıda yer alan bu gösterge, Bitcoin’in bir süredir alım için iyi bir fırsat sunuyor olabileceğini gösteriyor.

Kaynak: Willy Woo

Madenciliğin Bitcoin’in fiyatı üzerindeki etkisini ortaya koyan göstergenin geliştiricisi Woo, madencilerin ürettikleri Bitcoin’lerin bir kısmını üretim maliyetlerini karşılamak için sattıklarına ve bunun düşüş baskısı oluşturduğuna inanıyor.

En zayıf madencilerin faaliyetlerini devam ettirebilmek için daha fazla Bitcoin sattıklarını ifade eden Woo, bu sürdürülemez hâle geldiğinde pes ettiklerini, sonuç olarak ağın hash gücü ile zorluğunun azaldığını ifade ediyor.

Woo’ya göre bu genel olarak ayı döngülerinin sonunda gözlemleniyor. Madenciler pes ettikten sonra madencilerden kaynaklanan satış baskısı ortadan kalkıyor, fiyat istikrar kazanıyor ve daha sonra tırmanışa geçiyor.

Göstergedeki her şerit daralması ya da negatife dönüş, alım yapmak için en iyi zamana işaret ediyor.

Son olarak Woo, yeni geliştirdiği gösterge üzerinden hareketle Bitcoin’in mevcut yükseliş eğilimi ile 2012 boğa piyasası arasında benzerlik kurarak bugünkü boğa piyasasının 2012’ye yapısal olarak 2017’den daha fazla benzediğini öne sürüyor.


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, habere konu şahıs/şirketlerin kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl