Binance’e göre Bitcoin’deki son fiyat artışının nedeni

Binance'in araştırma birimi Binance Research'e göre Bitcoin'in son günlerdeki fiyat artışının tetikleyicisi Donald Trump'tı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance’in araştırma birimi Binance Research, Bitcoin’deki son fiyat artışını ABD Başkanı Donald Trump’ın tetiklediğini iddia ediyor.

Trump, 1 Ağustos’ta Twitter’dan Çin ile devam eden ticaret savaşında 1 Eylül’den itibaren devreye girecek ek bir gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu. Trump’ın bu açıklamasına misilleme tehdidi ile cevap veren Çin ise bunun Haziran ayında Trump ile Şi Cinping arasında varılan uzlaşmanın ciddi şekilde ihlali olduğunu kaydetti.

Trump’ın açıklamalarına göre, şimdiye kadar yüzde 25 gümrük vergisi uygulamasına dahil edilen 250 milyar dolarlık Çin ürünlerinin dışında kalan 300 milyar dolarlık bazı Çin ürünlerine de yüzde 10 ek gümrük vergisi konulacak.

Binance Research, en büyük kripto paradaki fiyat artışının tam da Trump’ın tweet’leriyle birlikte gelmesine dikkat çekiyor. ABD Başkanı’nın tweet’leriyle Bitcoin’in yanı sıra altın ve ABD Hazine Bonosu gibi “güvenli liman varlıkları” da artış gösterdi. Bu, yatırımcıların jeopolitik belirsizlikten ötürü bu varlıklara sığındıkları anlamına geliyor. Diğer yandan Binance Research, Offshore Çin Yuanı, Dow Jones, Nasdaq gibi risk varlıklarının aynı sıralarda düşüşe geçtiğinin altını çiziyor. Aşağıdaki tabloda bu net bir şekilde görülüyor:

Kaynak: Binance Research

Bitcoin, 1 Ağustos’tan bugüne 9878 dolardan 10913 dolara kadar çıktı. Kripto para, TSİ 13.10 itibari ile 10,734 dolardan el değiştiriyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl