Yerli kripto para borsası Bayebit saldırıya uğradı, borsa faaliyeti sonlandırıldı

Yerli kripto para borsası Bayebit, saldırıya uğradığını ve bu nedenle borsa faaliyetini sonlandırdığını açıkladı. Kredi kartı ile kripto para alım işlemlerinin devam edeceğini belirten şirket, zarar gören kullanıcıların hiçbirinin mağdur edilmeyeceğini ve geri ödeme yapılacağını bildirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Türkiye merkezli kripto para borsası Bayebit, kötü niyetli kişi veya kişilerce saldırıya uğradığını ve üyelerin bir bölümünün kripto paralarının çalındığını açıkladı.

10 Ağustos 2019 saat 13.00’te gerçekleştiği bildirilen saldırıda zarar gören kullanıcıların tüm varlıklarının borsa tarafından karşılanacağı ve hiçbirinin mağdur edilmeyeceği ifade edildi.

Bir borsa yetkilisi tarafından uzmancoin.com’a yapılan ayrı bir açıklamada ise, “Çalınan varlıklar karşılayamayacağımız büyük miktarlar değil. Olay, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildirildi. Tüm iç ve dış ihtimalleri araştırıyoruz.” denildi.

Saldırıdan dolayı, borsa faaliyetine son verdiğini açıklayan Bayebit, kredi kartı ile kripto para alım işlemlerinin ise devam edeceğini duyurdu.

Bayebit, geçtiğimiz yılın Aralık ayında faaliyetlerine başlamıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl