Çin’de ortaya çıkan saadet zincirinin on binlerce Bitcoin’i piyasaya boşalttığı iddia ediliyor

Polis raporlarına göre, 3 milyar dolarlık bir dolandırıcılığa imza atan Çinli bir saadet zinciri, yatırımcılardan elde ettiği kripto paraları piyasaya boşaltıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Çin merkezli bir saadet zinciri olan Plus Token, geçtiğimiz Temmuz ayında kullanıcılarının toplam değerleri 3 milyar doları bulduğu iddia edilen kripto paralarıyla ortadan yok olmuştu.

Şirket, 2019’da 10 milyon kullanıcı sayısını hedeflediklerini duyurmuş, Haziran ayının başında da 3 milyon kullanıcıya ulaştıklarını açıklamıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Çin polisi, saadet zinciriyle bağlantılı birkaç kişiyi tutuklamıştı.

Şimdi bu dolandırıcılık projesiyle ilişkili birtakım kişilerin kullanıcılardan topladıkları on binlerce BTC’yi piyasaya boşalttıkları iddia ediliyor.

Plus Token’ın tutuklanan çekirdek ekibi

Bu iddiayı yazan kripto para yatırım şirketi Primitive Ventures’ın Çinli kurucu ortağı Dovey Wan, Plus Token’ın cüzdanlarından gelen para akışının grafik analizini yapan güvenlik denetimi şirketi Peckshield’in Temmuz ayının başlarında Bittrex ve Huobi’ye yaklaşık 1000 BTC gönderildiğini tespit ettiğini belirtti. Wan’a göre bu, devasa ponzinin satışlarının Temmuz ayının başlarında başladığı anlamına geliyor.

Diğerlerinin haricinde Plus Token’a ait iki cüzdan daha olduğunu yazan Wan, bir ara bu cüzdanların birinde 68,000, diğerinde ise 95,000 BTC bulunduğunu aktarıyor. Primitive Ventures kurucusu, 37,000 BTC, 800,000 ETH ile 26,300,000 EOS bulunan farklı cüzdanlardan örnekler de gösterdi ve bu satışları durdurmak için borsaların yanı sıra OTC platformlarından yardım istedi.

Bazıları iddialara şüpheyle yaklaşırken Wan, son olarak dolandırıcıların elde ettikleri Bitcoin‘leri 50-100 BTC gibi küçük parçalara bölerek borsalara gönderdiklerini ifade etti. Ayrıca Çinli trader’ların birinin son günlerde Binance’e sürekli 100 BTC boşalttığını söylediklerini bildirdi.

2018 yılının ortalarında faaliyete geçen Plus Token, kripto paraların kendi cüzdanlarına yatırılması karşılığında yüksek faizli getiri vadediyordu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl