Bu Bitcoin’lere sıradan Bitcoin’lere göre %20 daha fazla para ödeniyor

Herhangi bir işlem geçmişi bulunmayan Bitcoin'lere sıradan Bitcoin'lere göre yüzde 20 daha fazla değer biçiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Düzenlemelerin arttığı, kripto paraların yasa dışı işlemlerde belki de daha sık kullanıldığı ve yatırımcıların her zamankinden daha fazla dikkatli davranmak istediği günümüzde, hiçbir işlemde kullanılmamış ya da transfer edilmemiş “bakir” Bitcoin’lere daha fazla değer biçiliyor.

Hong Kong merkezli kripto para finans hizmetleri şirketi Babel Finance’in CEO’su Flex Yang, Bitcoin Magazine’de yatırımcıların yakın zamanda açıklanan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) regülasyonlarına nasıl tepki verdiklerini gözler önüne seren bir yazı kaleme aldı. Yang, yazının bir bölümünde, Bitcoin’in bir anlamda yeni bir güven fonu haline geldiğini, alıcıların büyük ölçüde orijinalliklerinden dolayı bakir Bitcoin piyasasına girdiklerini ifade etti. Yang, herhangi bir işlem geçmişi olmayan bu tür coin’lerin nadirlik ve münhasırlık gibi özellikleri nedeniyle alıcılardan önemli talep gördüğünü ve bunlar için sıradan coin’lere göre yüzde 20 daha fazla ödeme yapıldığını belirtti.

Yang, bu ek değerin bakir coin’lerin yakın zaman önce yayınlanan FATF kurallarına uygun olduğuna inanılmasından ötürü verildiğini söylüyor. CEO, “Bakir Bitcoin aile fonlarına ya da bireylere fayda sağlamayabilir fakat yine de bunlara açık bir şekilde daha fazla güven duyuluyor ve yüksek primler almaya devam ediyorlar.” diyor.

Yeni FATF kuralları gereği, borsalar dahil olmak üzere kripto para şirketleri, para transferlerinde gönderenin ismi, hesap numarası, fiziksel adresi, kimlik numarası, alıcının ismi ve hesap numarası gibi bilgileri de karşı tarafa iletmek zorunda. FATF, kurallara uyulması için ülkelere 12 ay süre tanımıştı.

Dünya çapında dolaşımda bulunan banknotlar, bir uyuşturucu anlaşması ya da buna benzer bir yasa dışı faaliyette kullanılıp kullanmadığı bilinmeksizin el değiştiriyor. Buna karşın Bitcoin işlemlerinde sağlanacak olan kişisel bilgiler, mevcut alıcıların önceki yasa dışı işlemlerle ilişkilendirilmesine neden olabilir. Bu Bitcoin’lerin ele geçirilmesi veya dondurulması sonucu doğrulabilir. Herhangi bir işlem geçmişi bulunmayan ve şüpheli işlemlere dahil olmayan Bitcoin’ler, haliyle ele geçirilme veya dondurulma riski de taşımıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl