Araştırma şirketinin yeni tahmin modeli, Bitcoin’i 60,000’in üstüne taşıyor

Araştırma şirketi Digital Asset Research, yeni bir fiyat tahmin modeline dayanarak Bitcoin'in 2020 yılının Mayıs ayına kadar 60,000 doları aşacağını öngörüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para odaklı araştırma şirketi Digital Asset Research, kıtlığa, yani üretilecek olan kalan Bitcoin miktarına dayanan yeni bir Bitcoin fiyat tahmin modeli oluşturdu. Model, Bitcoin’in fiyatının 2020 yılının Mayıs ayına kadar 60,595 dolara ulaşabileceğini ortaya koyuyor. Bu, bugünkü değerin yaklaşık altı katı. Ayrıca tahmin, Bitcoin’in piyasa kapitalizasyonunu da 1.25 trilyon dolara çıkarıyor.

Tahmin modelinde Bitcoin’in önceki fiyat performansları da göz önüne alınırken konuyla ilgili raporda, fiyatta belirleyici olacak bir başka faktörün de Bitcoin’in blok ödülü yarılanmaları olduğu kaydedildi. Bilindiği gibi Bitcoin, 2020’nin Mayıs ayında madencilerin BTC gelirlerinin yarı yarıya azalacağı üçüncü blok ödülü yarılanmasını yaşayacak.

Modele göre Bitcoin’in fiyat grafiği, kaynak: Digital Asset Research

Ek olarak Digital Asset Research, yarılanmaların Bitcoin fiyatına olan etkisinin zaman geçtikçe azaldığını tespit etti. Şirket, buradan hareketle bir sonraki yarılanmanın fiyata etkisinin yüzde 200-300 dolaylarında olmasını bekliyor.

Araştırma şirketi, Bitcoin’in 60,000 dolar ve üzerine ulaşması için gereken 1 trilyon doların devlet tarafından ihraç edilen para birimlerine karşı bir korunma aracı olarak Bitcoin’e yatırım yapacak yatırımcılardan gelebileceğini düşünüyor. Bu konu medyada geniş bir biçimde yer alırken birçoğu ABD-Çin ticaret savaşının ya da Hong Kong’daki jeopolitik gerilimlerin yatırımcıları Bitcoin’e yönlendirebileceğini öne sürdü.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl