Bitcoin için 2019’un geri kalanındaki en önemli 4 gün

2019'un geri kalanında en büyük kripto para Bitcoin'i yakından ilgilendiren 4 önemli gün var.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Herhangi bir yatırımcı, analist veya günlük alım satım yapanlar, ilgilendikleri varlıklara etkisi olabilecek haberleri her zaman yakından takip ediyorlar. Bitcoin özelinde, piyasa geçmişte fiyatı doğrudan etkileyen önemli haber ve gelişmelere tanık oldu ve bu, gelecekte de devam edecek.

Bu doğrultuda 2019’da da fiyatta etki yaratabilecek şimdiye kadar bilinen birkaç önemli gelişme var.

23 Eylül: Bakkt

Bunlardan ilki Bakkt fiziksel Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin piyasaya sürülüşü. New York Borsası’nın ana şirketi ICE tarafından geliştirilen kripto para platformu Bakkt, 23 Eylül’de bu sözleşmeleri işleme açacak.

13 ve 18 Ekim: Bitcoin ETF’leri

Eylül’ün hemen ardından gelen ayda da Bitcoin’i yakından ilgilendiren gelişmeler olacak. Biri VanEck/SolidX, diğeri Bitwise şirketi tarafından gerçekleştirilen iki Bitcoin ETF başvurusu için nihai karar tarihleri Ekim ayında. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), Bitwise ETF’si için 13 Ekim’de onay veya ret yönünde kesin bir karara varmak zorundayken VanEck/SolidX ETF’si için bu tarih 18 Ekim.

28 Ekim: Mt. Gox için nihai rehabilitasyon planlarının sunulması

Zamanının en büyük kripto para borsası olan ve piyasanın yüzde 80’ine hükmeden Japonya merkezli borsa Mt. Gox, 2011 yılında 850,000’den fazla BTC kaybıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu olayın etkileri hâlen sürüyor fakat önümüzdeki Ekim ayı itibari ile hikayenin son bulması bekleniyor. Ekim ayının 28’inde olaydan etkilenen Bitcoin alacaklısı borsa müşterileri için rehabilitasyon planları sunulacak. Mt. Gox kayyımı Nobuaki Kobayashi, yaklaşık 24,000 alacaklıya yapılacak geri ödemelerin zamanlamasını ve yöntemini detaylandıran nihai bir plan sunacak.

Kökleşmiş Mt. Gox mağduriyetinin nispeten giderilmesi, sektör için önemli bir kazanç olarak kripto para alanına olan güveni artıracağı düşünülüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl