Popüler borsanın sahte Twitter hesabıyla 230,000 dolarlık Bitcoin çaldılar

Hint asıllı iki Kanadalının HitBTC'nin sahte Twitter hesabıyla 230,000 dolar değerinde 23.2 BTC çaldıkları bildiriliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Hint asıllı iki Kanadalı, ABD’de sahte bir HitBTC Twitter hesabı kullanarak 233,000 dolarlık Bitcoin dolandırıcılığı yapmakla suçlandı.

Dolandırıcılar, Twitter’da HitBTC müşteri hizmetleri taklidi yaptı

British Columbia’nın Surrey şehrinden 23 yaşındaki Karanjit Khatkar ve 24 yaşındaki Jagroop Singh Khatkar’ın ABD’nin Oregon eyaletinde yaşayan bir kadından 23.3 BTC çaldığı iddia ediliyor.

Hint haber organı The Week’in haberine göre sanıklar, @HitBTCAssist adlı sahte bir Twitter hesabıyla Ekim 2017’den Ağustos 2018’e kadar Hong Kong merkezli bir kripto para borsası olan HitBTC’nin müşteri hizmetleri ekibi gibi davrandılar.

Dolandırıcıların, mağdur kadını, e-posta adresini ele geçirmek ve HitBTC hesabında oturum açmak için kullanabilecekleri bilgileri göndermeye bir şekilde ikna ettikleri belirtiliyor.

Elde ettikleri bilgileri kullanan dolandırıcıların mağdurun HitBTC hesabından çaldığı 23.2 BTC’yi Karanjit’in Kraken hesabına transfer ettikleri, daha sonra da bu miktarın yarısını Jagroop’un Kraken hesabına aktardıkları tespit edildi.

Karanjit’in Temmuz ayında Las Vegas’taki McCarren Uluslararası Havalimanı’nda tutuklandığı, Jagroop’un ise henüz yakalanamadığı bildiriliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl