OKEx analistlerinden Bitcoin’de 5 haneli yıl sonu fiyat hedefi

Kripto para borsası OKEx'in yakın zaman önce yayınlanan bir raporunda, Bitcoin'in yılın ikinci yarısındaki olası performansı masaya yatırıldı ve çok sayıda merkez bankasının parasal genişlemeye yöneldiği mevcut ortamda en büyük kripto paranın önemli kazanımlar elde edebileceği vurgulandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Büyük kripto para borsalarından OKEx’in araştırma analistleri, Bitcoin’in yılın ikinci yarısındaki muhtemel performansını masaya yatırdı.

Raporda, giderek daha fazla sayıda merkez bankasının parasal genişlemeye yöneldiği ve bu arada piyasaların da belirsizliklerle mücadele ettiğinin altı çizilerek Bitcoin’in bu ortamdan faydalanabileceği ifade edildi.

Daha önceki deneyimlerden hareketle Eylül’de 25 baz puanlık bir faiz indiriminin Bitcoin’e %12 artış olarak yansıyacağının varsayılabileceğini söyleyen analistler, “Üç tane daha 25 baz puanlık indirim, BTC’yi yıl sonuna kadar tekrar 14,000 dolar seviyesine ulaştırabilir. BTC fiyatlarındaki yüksek volatilite ve Fed’den 50 baz puanlık indirim beklentisi göz önüne alınırsa bu tahmin epeyce muhafazakar görünüyor.” yorumunu yapıyorlar.

OKEx raporunda son olarak yatırımcıların geleneksel piyasalarda yeterli getiri elde etmelerinin zorlaştığını ve Bitcoin’in yıl sonu hedefinin 14,000 dolar olduğu öne sürüldü.

Bir numaralı kripto para Bitcoin, TSİ 10.40 itibari ile kripto para borsası Bitstamp’te 9350 dolardan işlem görüyor.

Kaynak: OKEx
Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl